Blighted ovum pregnancy

Hi moms boleh bantu? First scan 7w nampak kantung je kat klinik swasta, then 10w scan kat KKIA dr masih tak nampak janin dan takde heartbeat.. dr syak ada cyst😔. Masa ni takde bleeding pon. Semalam sy ke klinik swasta (ni dah 11w6d) scan pastu dr ckp takde cyst pon tapi kantung kosong. Dr zoom nampak janin tapi terlalu kecil, dr ckp mungkin janin tak jadi nk membentuk dan jadi blighted ovum pregnancy. Dr bagi surat utk refer hospital utk d&c tapi sy belum pergi lagi. (Hanya scan biasa kat perut) Tapi harini tiba2 keluar spotting sikit.. hanya brownish je. Takde rasa cramp tapi lenguh2 manja kat pinggang sikit je. Persoalan sy apa perlu sy buat sekarang ni? Tunggu keluar bleeding merah atau kena terus pergi hospital? #bantusaya #firstmom #newmom

2 Balas

pengalamn saya kntung kosong , trus ke hos doc check pstu mnta nk blk je, tunggu kt rumah smpai kntung jtuh sndri. sakit mcm nk bersalin dri 11mlm-8pg kntung kluar sndri. ats org kdng xsma. ada yg berhri2 pon kntung x jatuh last2 dnc jg. kna tnya bhagian ong

sy pla 11w 3 hri msa scan 11w 2 hri kantung ada tp bby blm npk..rsau pla