39 weeks

Dh baca buku pink tanda2 mok brsalin tp lain bdn lain jga tnda2 kn. Kdg baby mgeras.. n ada sakit bwh perut.. tp xkerap.. skit mcm mok period j.. msih blh tahan. Baby pn gerak mcm biasa. Adkh tnda mok bsalin jga kh klu mcm nie..

8 Balas

Sis alami sama dgn sya..39week4day..masih confuse what kind contraction it is..kalau sya tetibe sakit perut kat bwh,suami pula yg emosi nak angkut segala beg..dlm minggu ni dah berpuluh kali dia angkat beg tapi tak jadi,bab sakit tu hilang.😅..ntahlah bila lah aku baru dpt ke hosp..tak sabar nak jumpa baby..sakit pun sakitlah,demi suami sya cinta sya sanggup..kita sabar ya sis,nak dekat dah habis drama kita ni..drama mengandung😂.

4y ago

Alhamdulillah...tamat sudah journey preggy sis..selamat berpantang sis😘😘sya belum lagi ada tanda.😔doakan sya ya sis..

Alert jg sis..sbb sakit contraction ni lain2..sy dluu ank first sakit belakang skli pinggang sakit..3 minit sakit contraction lpas tu 3minit ok..lagi satu ank sy yg kdua ni sakit xda tp sy cirit birit..datang ke hspital cek bukaan da 3cm hihi

4y ago

Klu rsa was2 pg hospital sis.. cuma tu j lh.. klu msa lom tiba.. doktor sruh balik dlu nti.. 😊 doa yg baik2 sis

Sama la dah 39w.. Takde tanda2 lg, tapi mengharapkan baby kluar next year la.. Perut asyik mengeras je nih, lama.. Kemudian hilang.. Sakit macam senggugut tapi pinggang tak sakit & boleh tahan lg.. Lepas sejam mcm tu ok balik..

4y ago

Aamiinn.. 🤲🏻

Kontraktion tu rase dea sebijik senggugut sis.. Sye kontraktion mcm nk jerit je rase.. Tp ceaser last minute sbb baby songsang last minute.. Hehe tp da bukak 3 cm pehh sakit dea.. Allahu

4y ago

Oke sis.. Semoge Allah permudahkan iye 😘

Klau dlu tanda² sya nak bersalin ada darah ikut di lindir kita sis, setiap 5minit sakit² perut dan pinggang... Tpi ada org lain pembawaannya...

4y ago

Mak sy pn ckap yg sma mcm sis. Tp sy pnya lain.. contraction on off.. kita yg panik dbuatnya.. sy ada skit bhgn bwh perut n pgung. Tp xkerap n xblarutan.. jd sy pn msih kliru n takut.. sy cuma fkir j. Asal bby gerak mcm biasa j.. 👶🏻

Baby mengeras tu contraction juga..alert bile bby mngeras or rase skit tu seragam msa nye mksd nye ready la nk deliver bby..

4y ago

Sy pg hspital dlm pkol 1pg mcm tu..bersalin pkol 10 pg..

sma la kta sis.. sy pun mcm tu 37week 4day.. skit pas tu bby mngeras. skt mcm sengugut..

4y ago

🤲🏻

Sama la 😅perut mengeras je,lepas tu Bahagian belakang rasa sakit, tpi tdk berpanjangan

4y ago

Tu yg bt kta kliru sis. Smaada kta mok panik atau mok tenang.. klu plih tenang tkut btul2 mok brnak plak.. sbb ada jga bdn org.. xskit contraction tp dh bukaan cm dh jln.. 😅