baby 2020

Sy dh kira2 tarikh EDD 4/1/2020.. tp ada org ckp bby lahir dlm 38mggu (before EDD) Blh tau x apa sbb dia awal atau lmbt slps EDD.. sbb sy brangan bby 2020 lh.. ? kdg2 bckp dgn baby.. dh bincang dgn baby klu mok kluar awal 1/1/2020.. ? Ada siapa2 tau mcm mna mok bg baby around 39weeks +++ tak?

24 Balas

Sy xda turun apa² tanda . Darah ke ketumban pecah ke xda lgsg . Cma ad sakit² celah kelangkang , sakit ari² mcm tu . Bla g hspital check , xda tanda² baby nk keluar pn . Mcm² buat nk baby keluar awal . Byak berjalan , jalan² itik. Tp xda turun darah jgak . Last kali 2 hari before due . G check klinik . Doktor ckap ketumban dh kering . Bla g hspital doktor cakap bukan sebab ketumban kering tp mmg dh smpai masa baby keluar. 😌

Ada yg lahir awl.. Ada yg lahir lewat.. Ada yg lahir tepat dgn due date semua ikut nasib n badan masing2.. Sy ank dua lahir time 37 week.. Sbb air ketuban bocor n air ketuban kurang.. Yg 3rd ni x tw la bila nk keluar skng dah 28 week.. Tp sy prepare mne tau die nk keluar time 37 week jgk.. Klau ikut due dlm bln 1..

Sy dua2 anak sy 40 minggu lebih mesti lahir and mesti lebih minggu.. tak ikut EDD.. 1st anak lebih 1 mnggu 2nd anak lebih 3 hri tu pun kena paksa bukaan d hspital... 🤭🤭 Tak boleh tntukan EDD baby kita hehe

Sy ank first 36 weeks lahir..sbb air ketuban kurng..kne paksa...yg 2nd 39mnggu...msa tu mmng dh buka 3 cm..dh ada contrction..kjap je dh bersalin..yg no 3 ni x tau lg..mudah2 an di permudahkan..sy edd 8/1/2020

Tanda nak bersalin ni sis kita x bleh jangka.. yg pnting beg hsptal kena ready, anytime turun tanda bersalin trus angkat beg dan ke hsptal. Sy dlu anak 1st EDD 22/may tpi 17/may dh bersalin. 39weeks 4day.

Due sy 2/1/2020..hihihi..ank no5..yg keempat² anak sy ade yg lbih due ade yg sebelum due bersalin..nak bersalin ni kte xbleh jangka..kadang ade yg 35week pun bleh bersalin..semua Allah da tentukan..

5y ago

Klu cpt xdpt la anak wawasan 2020 kan🤭klu bleh nak anak wawasan 2020😅

biasa nya klo lahir 38minggu ni klo ada masalah je sis.. atau pon baby mmg nk kuar awal.. tp klo xda masalah kena tunggu due nya sis..sy mmg masalah tu kena awal 2minggu dari due nya..

Saya EDD 6/1/2020.... Berharap jugak klau bby keluar tahun 2020 😁 ank² sbelum ni brsalin awal dari due walaupun tak da mslh apa², dh jemu ddk dlm prut mama mgkin 😆

Pujuk2 je baby keluar on due date. Saya dua2 baby keluar 39w 40w. Semua org lain2. Baby keluar awal semua tu xboleh jangka, kecuali terpaksa ceaser.

Kita x expect bila2 je bby boleh nk keluar, mcm sy 36mggu dh pecah air metuban..tp xperlaaa bby slmt xde mslh ape..yg penting beg spital redy awl.