rajin pergi kencing

38w2d sy rajin sgt pg tndas.. xsmpai stgh jam dh pg kncing lg.. kdg 1jam smpai 3kli kncing.. ibu2 yg lain mcm nie jga kh..? Yg heran siang xkerap.. mlm j jd mcm nie.. bngun tdo pg pn jd panda plak..

19 Balas

sy yg skrg 28w pon sama.. Kalau boleh elakan minum air byk time mlm tu. mcm sy,kol9 tuu kurg da minum air.. kalau x,mmg keje nya kuar masuk tndas laa,smpi rasa mls nak g toilet 😆

4y ago

Siang byk minum air. Tp xkerap mcm mlm. Mlm minum sikit2.. pn mok tkencing jga.. pdahal.. klu kncing bkn nya byk 😂😂

Smala...kdang kalau bleh nak tdur dkt tndas tu spya xulang alik pgi tndas.. Tahan seja la mommy2 yg sarat ngandung ...lpas brsalin okay dah tu..😊

Mak sy ckp klo rajin kencing tu.. Tanda rambut baby lebat. Anak sy no 1 & 2 cmtula.. Nk ke tandas je.. Dua2 lebat rambutnya

Sy dr awal preggy smpi skang dh 17 weeks mmg kerap kencg..nk2 kalo trbatuk pun boleh trkencing smpi kena pkai pad

Tips xmau ke tndas dimlm hri sblom tdur jgn mnom air byk.. Yg 38 week mmg kerap sbb bby dh menurun ke bwah..

Sy 32 wek pn sama kerp kencing mlm Apalagi baby aktif sngt mlm ,bila dia aktif mesti nk tekencing

4y ago

Entah apa bby bt.. smpai kta mok tkncing.. 🤣

Sy dri awl2 pregnant lg kerap kencing.jenuh nk p gndas😅skrg dh 33w..asyik nk kencing je

4y ago

sma sis 😅 tsedar je dri tido trus rasa mcm nk kencing, mmg x leh tahan lagi hehehehe

Hehe sebab baby tekan tu yg asyik rasa nak terkencing. Kalau ngilu2 tu rambut baby.

Normal to sbb dh 38 week janin dh mula turun tolak ke bhgian pundi kencing kita

4y ago

Klu was2 nanti chekup boleh tnye nurse

Kalau kerap sangat g kencing tu maknanya masa dah dekat dah tu. Get ready je.

4y ago

Ya ka sis.. ok sis.. 👌🏻😊