Hamil melebihi 40 minggu

بسم الله الرحمن الرحيم... Assalamualaikum... Saya dengan rasa rendah hati, ingin memohon doa kalian semua. Semoga proses kelahiran Noraqlilyriana Nasri dipermudahkan Allah swt. Jauh disudut hati, saya agak risau mengenangkan kandungan sudah overdue yg sepatutnya bersalin pada 7/12/22. Sekiranya belum bersalin, doktor nasihatkan agar admit pada 13/12/22 dan induce keesokan harinya. Saya tiada pengalaman induce kerana kelahiran pertama bersalin normal dan merupakan bayi kembar pra matang. Berselangkan 6tahun menyebabkan saya keliru rasa sakit bersalin yg doktor maksudkan. Tiada tanda² dan bukaan sudah 4cm semasa kandungan pertama. Kandungan kedua, pada 6/12/22 - 8/12/22 bukaan hanya 1cm. Hanya ada contraction, tiada rasa sakit bersalin, tiada leaking dan tiada spotting. Mohon doa kalian agar semua kegusaran hilang dan dipermudahkan segala proses kelahiran kedua iaitu bayi ketiga saya. حَسْبُنَا اللّٰهُ وَنِعْمَ الْوَكِيْلُ😢 Semoga ibu dan anak yg bakal lahir selamat hendakNya.... Amin...

22 Balas

آمِّيْنَ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ masa ibu sy bersalinkan sy dulu pun mcmni. sepatutnya due 3/12 tp sy lahir 20/12. mungkin baby december mmg suka selesa ddk dalam hehe. ibu sy mmg kena czer sbb anak 1st pun czer. harap puan dpt bersalin normal Insha’Allah. bykkan berjalan & squat. bykkan doa juga. sy doakan 😇🤲🏻

1y ago

Amin... terima kasih atas doanya... Saya memang kerap berjalan... sekarang sudah 3 kali bengkak dan menunggu surut. mudah²an ada doa antara kita yg diperkenankan... Allahumma amin🤲🏻☺️

moga dimudahkan semua urusan ibu2 ye.sy 35w,tp dr ptg td contraction halus2,x pasti la tnda nk bsalin ke ape.ank ke4 tp x igt dh rase nk bsalin camne.sy sptutnye czer 3.1 sbb gdm on insulin.andai Allah takdirkn sy bsalin awl,hrp Allah permudahkan urusan bersalin nnti. yang kuat ye ibu2…😘

Insha'Allah.. semua urusan dipermudahkan... sampai waktu baby sepatutnya lahir, baby akan tetap keluar... banyak kan fikir positif ye ibu.. saya doakan semua urusan berjalan lancar & baby keluar dgn mudah serta selamat 😘

Semoga dipermudahkan segala urusan untuk sis dan anak. Insya-Allah yang baik baik sahaja. Aamiin, aamiin. ✨ Super mommy 🦾 Btw, cantik nama sis. Unik. 🥹❤️

Semoga dipermudahkan urusan hambaMu ini ya Allah.. kau angkatlah doanya dan perkenankanlah hajatnya Ya Mujib.. amin amin ya rabbal alamin..

jgn risau, bila dh fully dilate, baru teringat rasa contraction 6 tahun lepas tu mcm mana 😂😂😂 semoga urusan dipermudahkan

Allahuma Aminn ya Allah. Semoga Allah lancarkan dan permudahkan urusan puan. Yakin pada pertolongam Allah. Insya Allah 💖

sy pon sama anak 40 minggu tk kluar then kena admit waktu 41 minggu 1 hari cukup anak 42 minggu bru kluar

Semoga Allah mudahkan urusan puan dan selamat melahirkan, semoga sihat kedua ibu n baby..Aamiin🤲🏻

Moga dprmdhkan sgala urusan sis ,slmat,sihat ibu & ank .. Amin ya rabb 🤲🏻🤲🏻