9week

Blh x klu mkan maggie?adoiiii,teringin nak mkn pla

13 Balas

Makan sikit je bg hilang ngidam. Bukan makan sampai kenyang haha sbb ada kandungan garam yg tinggi. Tak elok utk baby. Pastu makan dgn sayur, telur or apa² yg sihat bg balance. Ngidam jugak dulu. Makan share ngn husband

Saya haritu teringin sangat, makan jgak la sekali sbb nak bagi hilang rasa ngidam. Tapi sbb badan tk terima, lpas makan muntah balik 😂 Tp alhamdulillah la tkde dh rasa nak makan maggi.

Maggi xbaik utk ksihtan ibu mgndung..tp kalo mcm sy ari tu rasa nak mkn btl..xbleh nak tahan..sy mkn aja maggi laksa tu lpskan rasa ngidam tu...lps mkn sekali tu xlg rasa nk mkn..

Boleh sis. Tapi jangan jadikan sebagai makanan utama. Bila masak megi, buang air rebusan megi dan gantikan dengan air panas.

5y ago

Ok,nnti blh buat mcm tu. Tqqq

Sa pun teringat nk tpi bagi belah msk sikit buang air lepas itu letak air panas, skli sja boleh sis jgn blik2 ye

blh bah kalau tlmpau craving..tapi jgn selalu..air rebusan maggi tukar p air panas..baru letak rempah dia..

adik ipar sy 1st pregnant, ari2 mkn megi.. sbb itu je yg bole die trime

Hai elfi...tejumpa kita d sini..heee ko pun preg juga ka??? Wahh tahniah😉

5y ago

Syukur la... Na sma pula ni kita preg..c merry pun sma juga tp dya duluan dri sy😄

Bole jgn kerap. Rebus dlu maggy n buang air rebusan gnti air lain...

5y ago

Ok,next time blh buat mcm tu

Klau tak tahan sngat mkn je sis... Sbulan sekali