buku pink

hi, bila waktu yg sesuai untuk buat buku pink?.. saya baru 6 weeks pregnant

18 Balas

Saya buka buku pink waktu 9 mggu.. First pegi kk sbab gastrik.. Then bila check up, doc cakap pregnant dah 6 mggu.. So, terus diorang bagi tarikh booking buka buku..

Sy 5w buat. Sbb pnah ggur bfore ni. Tp seeloknya 8w ok sket, at least nmpk la jgk kantung. Klo awal sngt, xnmpk. Xpsl2 kna TVS (scan dr bawah). Hehe

5y ago

Ah ah sy baru2 ni kena .sy ckp x npk lagi kot doktor sebab bru 4 mgu..doktor ckp bole je scan ikut bawah .tp acly bahaya taw syukur xda berlaku pendarahan kh apa ..nti nk ke doktor tu btgjwb hohoh

Sy call kk sblm buat buku pink.nurse bgtau sblm 12 weeks..time ank 1st dlu bt time 8weeks sbb ada bleeding..

Boleh dah. Saya buat waktu 6 weeks. Plan nak buka time 8 weeks tapi sebab sy demam teruk, husband suruh buka.

Boleh rasanya sbb sye dh 7 week bru tadi bukak buku pink. Alhamdulillah semuanya tunjuk keputusan positif

5y ago

Yeke sis.. Hehe sy 8w pegi semalam kena amek appoitment pulak.. Tggu kk call 😅

Boleh dah pegi kk tu sis. Lagipun bukan terus buka, nurse akan bagi appointment utk buka buku

Saya buat 5weeks. Nurse KK bagi je buat. 😁

Biasa 8 week ke atas dan sbelum 12 week

Sy bt 6 weeks. Boleh je terus buat

Sy buka buku pink minggu ke 10..