Shopping barang baby

Bila mommies semua start beli barang baby? Is 14 weeks still early? Usually berapa bulan baru start? Ada orang tua cakap beli barang baby awal tak elok. Tapi kalau beli sekali banyak, duit tu rasa macam air pula. Barang pertama yang mommies beli dulu apa? Cuba share sikit hehe

34 Balas

inshaa allah 5bulan keataz dh boleh beli sikit2.. bila tau jantina baru beli baju.. bagi sy bukan xnak dgar kata org tua2 tapi sebab kalau beli sekaligus zaman skang xsama dengan dlu skang semua mahal

Beli ikut budget kita sis Sy start beli masa 5 bulan, beli sikit2 Klu nak tunggu 7@8 bulan utk beli serentak..X mampu sy sis.. mau x makan bulan tu 😂😂 Bila beli skit2 x la rasa berat sgt

Beli je sikit2 tiap2 bulan. Tak lah nampak sangat wang yg di pakai..kalau sya brg pertama sya beli,katil dan tilam.😀kebetulan katil tu tinggal last 1,terpaksa beli..takut kena ambil org😆

Bleh je sis...beli yg simple2 dulu. Cth wet tissue ke..try survey2 dulu kedai mane yg murah 7 bulan ke atas tu sebenarnya dh x larat nk shopping brg baby..jd tiap2 bulan beli sikit2

Sy start beli mse 5 bulan. Mse tu beli baju + lampin dgn barut je dlu. Then mse 6 bulan beli hampir 70% lengkap. nanti bebila ingat nak cari lagi barang yang lain bagi lengkap.

Sy 5 mth da start beli da.. Kebetulan ada mmbr nak jual pump susu.. Skali ngan cooler die.. So next month baru beli yg lain plak.. Tp da start survey harga kat shopee da.. Hehe

Msti trlbih excited kn😅 sy pn cmtu jgk.. tp kne than la.. smpai org nk bg hdiah pn mntk brg baby🤣 skrg dh 17week tp alhamdulillah xtrlepas shopping lg😂

Blh ja beli awl. Beli sikit sikit. Sya dulu strt 28week bru membeli. Bju bby tkyah beli banyk sngt sbb bby cpt besar. Nnti bru pkai kjp dh tk muat

Kalau ragu ragu nak beli awal..beter simpan untuk saving keperluan baby.. Dah tiba masa nak beli belilah..

Around 5 mths bole sis start beli sikit2, jgn beli bnyk terus. Standby yg pntg2 je dulu. Esp utk awal kelahiran n utk hosp.