Beli barang baby

Hai mommies semua. Nak tanyaaa selalu mommies start beli barang baby bila dah week berapa? Hihi. Excited nak beli barang baby sebab first baby.

13 Balas

Sy start beli barang baby masa dah masuk 5 bulan. Beli sikit2. Next month bila gaji, beli lagi apa yg tak ada. Kalau nak beli sekaligus atau last minute shopping, takut ada yg kita terlupa atau kita akan jadi kelam kabut. Buat list awal2 apa yg perlu beli dulu. Mana yg rasa boleh beli kemudian, biarkan dulu. Sebab kita tak bila masa kita akan bersalin. Mcm bom jangkamasa. Tau2 je tiba2 dah bersalin. Mcm sy hari tu masuk 37w3d sy bersalin. Nasib baik barang semua dah prepare dari awal dan dah siap packing letak dlm kereta sejak dari 32w

Sya start beli msa dh 3 bulan, beli sikit², asal check up klinik je mesti shopping barang baby skjap, biar 2,3pasang☺️, lma² jdilh bnyak, smpai skrng dah msuk 35week 90% dh lengkap, tnggal pampers je blum beli, keliru jga nak beli pampers newborn jenama apa, first baby ni tak tau pula yang mna sesuai😅

mcm saya anak sulung saya beli time tu tgh preggy 8 bulan. org tua2 kata jgn beli awal2. lagi 1 elok time 3rd trimester ni bykkan berjalan. tapi beli yg penting je la mcm brg2 untuk ke hospital. baju jgn beli banyak2. lepas bersalin baru boleh beli banyak sikit

Start 4 months beli dah sikit2 hehehe.. X sedar ni nak masuk 6month tggal barang besar mcm carseat , stroller dll ja tggal and brg2 kecil mcm cotton ball minyak2 baby, ketip kuku

Saya pun first baby. Dah survey tmpt utk beli brg. Tinggal tunggu masa 7bln sbb nk tggu Year End Sale. Hihi.

Masa 23weeks tu sya beli sikit2, sbb dh tau jantina kn.. Jdi senang nk beli baranh untuk baby boy ke baby girl

Start 4 bulan dah beli sikit2 apa yang patut. Kalau beli terus karang macam waterfall duit tu flow

sy beli masa start 3 bulan,beli 1-2 barang je,next month mcm tu jugak .8 bulan saya dah lengkap smua..

24 week brg dah 70%.. tiap kli scroll shoppee mesti masuk list, tp stgh brg nk beli dekat kedai jgk

Masuk 3 bulan dah beli sikit2 hehehee