Senggugut

Betul ke org senggugut susah nk lekat baby. Sy mengandung dh 5 mnggu lebih dan dulu sy mmg senggugut. Sy takut sgt klu terjadi bnda yg sy xnak. Spa ad pngalaman? Sharelaa kt sy.

24 Balas

Senggugut tu memang normal utk perempuan. Tapi kalau teruk sgt2 better jumpa doktor. Buat spotcheck. Mana la tahu ada ketumbuhan. Kita kan x nmpk. Sy bukan nak takutkan sis tapi ni berdasarkan ceramah n pembacaan yg sy dapat. Kalau rasa ragu² gi check. Kalau doktor kata x dak apa2 memang sis x perlu la risau.

Sy setiap kali priod mst senggugut teruk sampai MC, Kdg2 sampai demam. Alhamdulillah senang lekat baby. Lepas nikah, priod sebulan. Kemudian terus mengandung. Now 32weeks. Alhamdulillah doakan sy dan baby selamat hingga bersalin dan habis pantang. Sy dan baby panjang umur.. 😘

Siapa kata?? tu semua kuasa Allah sis..manusia Hanya pandai berkata2 jer, Sy Ni mmg senggugut teruk smpai kak iPar kata kalo senggugut teruk susah nak dapat anak, Ada jugak siap yg bertanya Tak subur ker?? yg penting Kita byk berdoa & fikir yg positif tu jer..INSYA Allah..

Sblm kahwin saya mmg sengugut mcm nak pengsan sbb sakit melampau sangat, bila dah ada anak tiap kali dtg period sengugut mmg tak pernah ada tapi sakit pinggang dan breast tu mmg biasa sakitnya berlarut sampai 3 hari. Boleh jadi stress dibuatnya...😅

Sya pun snggugut jga everytime period tp tdak teruk sgt😅 Every women mmg akn rasa snggugut tu.. it is part of having period.. sya nikah 1sept 18'.. Sya pregnant awl october 5weeks + 😅 Rasanya tengok inner condition seseorg jga..

Tak jugak. Sy klu period mmg senggugut teruk. Sampai tahap pitam2 la boleh kata. Kadang tu seharian duk menggelupur atas katil je berperang dgn sakit senggugut. Tapi senang je lekat baby. Lepas sebulan kawen terus lekat.

Saya sebelum tak berkahwin sampai dah berkahwin senggugut teruk sampai pengsan la,alhamdulillah 2 tahun lebih dekat 3 tahun baru Allah nak bagi rezeki anak first kat saya,sekarang kandungan dah 5 bulan lebih🤲🥰

Ats org sis..sy sblm kawen jrg sgt senggugut tp bila lps kawen..senggugut tiap2 bln..smpai xblh nk bgn..tp alhamdulillah Allah bg rezeki utk mengandung lps 3bln kawen..

Jgn risau la sis kakak saudara sy sengugut teruk gila...tiap kali priod demam muntah²,dok ats tilam berguling sana sni...dia dh ad dua org dh....normal je tu

Takdelah sis. Kawan saya senggugut tahap berguling2 sampai mc masa belum kawin. tapi sekarang anak dh masuk 5. Lepas kawin hilang senggugut