Nurul Ell profile icon
PlatinumPlatinum

Nurul Ell, Malaysia

Ahli VIP

About Nurul Ell

Mommy of 6 fun loving childs

Posts(19)Replies(736)Photos(9)

BAD SERVICE EXPERIENCE

Hari ni baru masuk 33week 3day, sakit pinggang dan pelvic bone (blm nak bersalin). So doc kk cakap kalau sakit yg melampau boleh pergi ke hospital. So disebabkan sakit yg melampau dan berpanjangan dari 12 tghari hingga 12 malam, sampai nak duduk dan baring pun susah. Saya pun pergilah hospital. So dari rumah bergerak hubs bawa ke hospital s***ang. Sebenarnya request ke hospital k**ang tapi sbb jauh sedikit dari rmh, hubs bawa ke s***ang. Sampai dekat sini daftar dan mcm biasalah dia tanya soalan kalau saya ada contraction ke tak. Disebabkan dtg bkn contraction tapi sbb sakit tulang belakang dan selvic bone. Selesai daftar doc pun ambil ujian air kencing dan cek CTG, lepas 15 minit. Nurse kata kena tggu doc dtg dulu. Jadi kenalah tggu dlm 20minit utk TURN saya di bahaskan kenapa dan apa yg terjadi?. So lepas berpjg lebar dgn doc, doc MO suruh kencing lagi utk bt ujian lab plk. Ok dgn menurut perintah saya pun pergilah kencing dan letakkan sample di meja yg disuruh. So saya kena tggu lagi 2jam mcm tu utk result. Nurse suruh saya baring dkt katil, lepas 2jam hubs pun wasap tanya mcm mana result. Apa lagi baru teringat dah 2 jam rupanya menunggu. Bila tanya kat kaunter, rupanya doc baru teringat yg dia lupa nak send urin ke lab....masa tu rasa nak marah pun ada. Doc tu blh bt tak bersalah ckp dgn saya yg dia dah hntr lama urin ke lab. Serdangkan hnya urin saya sahaja yg ada kat meja tu...mengucap pjg dlm hati. Hubs dah berangin bengang, saya nak tgk muka dia pun dah tak berani ?. Hilang terus sakit saya yg tadi...sbb tgk hubs marah (marah doc). Tak tahu nak cakap apa, jadi fobia bila staff kat sini ala2 je kerjanya. Bkn tak nak faham, tapi sbb sedikit kecuaian kerja kita akan jadi fobia nak dtg hospital kalau service mcm ni. Yg duduk dekat sebelah katil tu sampai nak meneran kat katil baru nak bawa ke LB, pada hal dia dtg je dah buka 5cm siap leaking. Yg 4cm dtg kemudian pun dah ditolak ke LB. Apa2 pun just nak share cerita, mgkn bkn luck saya dapat layanan yg baik. Mgkn lain org lain yg dia dapat, semua tu kan pengalaman ??. Ini pengalaman preggy anak yg ke 6. Setiap anak mmg lain2 pengalaman dgn hospital (Husnuzon )

Read more
 profile icon
Write a reply