sakit senggugut 36 weeks

Sy pregnant 36 weeks,dh seminggu ad rasa sakit senggugut..sakit pinggang..normal ke?

52 Balas

Klu tak pasti blh shj terus ke hospital sis. Insha Allah dorg akan check. Risau nnt jd mcm sy. Anak sulung sy x da pengalaman. Biras dan ipar kata kt sy contraction lagi sakit dari senggugut. So sy lgsg x risau sbb x sesakit mcm senggugut bg sy. Skli nya bloody show, ke hospital dh 4cm. Bersalin 33 w. Anak kedua pula overdue. Ptt serah diri seminggu slps overdue tp by 40w 3d tu rasa x sng hati. X rasa sakit apa tp just tak sng hati. So pgi hospital, bukaan 7cm utk 2nd preggy. Lain org lain tahap penerimaan sakitnya sis. Syukur sy smpt bersalin dkt hospital. Sis pun sama. Ada apapa rasa risau terus ke hospital shj

2y ago

Saya pon mcm tu dari perut 6 bulan, skrg 36 minggu makin kurang. Ada yg cakap alahan. Cuba minum madu lemon suam, malam2 sebelum tdur sapu minyak tyt/vick dekat leher,dada & betis. Dan jngan mandi selepas maghrib.

sama la.. sy pregnant yg skrg ni 2x kena braxton hicks. kena wktu mlm. semalaman xleh tido sbb sakit perut setiap 10min. tp sy tahan je smpi pagi sbb dh ada pengalaman 2x brsalin. jadi tau tu false alarm atau betul2 contraction nk brsalin.

6mo ago

Ohh sama lah , perut mngeras 10 minit skali , kdng 15 minit skali ,

saya pun baru lpas sakit mcm contraction nk beranak 2 mggu..masok wad 3 hri..kluar wad msh sakit..lpas tu doktor nk cek bukaan..tapi x bukak jln lg..mmg ada contraction lagi..msa cek bukaan tu..rupa2nya ada jangkitan kulat kat pangkal rahim yg menyebbkn sakit mcm nk bersalin..lpas doktor bagi ubat antibiotik msok melalui bawah tu..alhamdulillah,bru hilang rasa sakit & bby bergeral aktif smula..saya 36weeks 3hari..

sy 36w5d .samaaaaa . smlm dari jam 3-6pagi sakit perut + pinggang ,mandi² konon nak g hosp ,patu sakit tu jadi 5 mint² .. was² nak g hosp lgi .. so tunggu la smpai keluar tanda²(darah@lendir@airketuban) tapi xd .. dlm jam 6pm tu dah kurang sakit tpi sakit pinggang still ada ,then duk urut² .. alhamdulillah hari ni ok .. contraction palsu ,nasib tak g hosp 🤭 #SemogaIbu²MudahBersalin

2y ago

sm mcm sy. dh krp sgt skt2 smpai di uri rhim nyucuk2.. tp sy msih tggu je. selagi blm pecah ketuban. blm serah diri g hospital. 😄😄

Sy skrg 36 minggu 3hri..sakit perut mcm segugut 2 hari dh pastu kebetulan ada appointment Klinik pergi ke sana bgitau dokter sna..dn dorg buat surat refer hospital terus..dokter marah jugak sampai dua hari awak xpergi hospital.. bhaya ke baby Dy ckp...skrg dh hri ketiga di hospital..jgn tangguh-tangguh lagi..terus ke hospital sekurang kurangnya kita dipantau..setiap hari dokter dtg cek jantung baby..

normal sis... sbb baby tgah cari jln utk keluar yg mbuatkan kita rsa skit dbhagian bawah, tp klua adkluar tnda lendir/drah cpat2 pg hospital ya

2y ago

itu tnda² nak bslin jgk tu... nak kna alert... sy pgalaman bby kdua xda lgsong tnda cuma prut mgeras n bby xckup kick 10x mcm wktu biasa

Saye sakit dekat celah kangkng... huhu... normal kot... maybe sbb baby nk trun laluan

2y ago

normal tu sbb kpla bby dah masuk laluan memng akan rasa sakit berdnyut².sya skrg pon blom g bersalin dah 37minggu6hari.

sy harini 36 wk 2dy mlm2 kdg bby mngeras..kdg aktif tngh guling2

6mo ago

Sama lah gn saya .

Sy pun sdg mengalaminya skrg.... sakit kuat smpi ke pinggang...

saya dah 36 minggu, ada history slipdisc tp skrg saya tahan2 je sakit pingang saya ni. mcmana nanti kalau nak beranak ya sbb saya 1st baby..😬

2y ago

air ketuban trun, Kita Rasa tibe2 basah seluar tp X Rasa nak kencing pun...gitu lah