Jawab Pless Mumy2 Semua!!

Betul ke kalau scan n bby kepit xnk tnjuk gender, selalu nye bby gurl???????

27 Balas

masa scan anak prtma mcm tu lah. xnk tunjuk jntina. skli kluar baby boy. yg kedua ni 37week skrg. msa scan 22week dktr ckp mcm ada telur jee 😂. tp baca artikel dlm ni. 22week tu jantina baru mula nak bentuk blum nmpk lg. skli scan 36 week. dktor cakap mcm brger 😂😂. baju smua beli yg unisex tp ada jg baju boy. haha.

5y ago

Hahaha.. Sy ni no3.. Tp dia kepit plak.. Tp intinct dok rase boy. Ank first sy gurl n second boy but both tnjuk jek gender dia mse scan dulu.. Yg no 3 ni dia xmau tnjuk.. Bju da dok beli yg boy punya

Saya masa 20weeks scan Kat kk mmg mula dia kepit, tu nurse cakap maybe girl sbb atas dia nmpk rata je klu boy bila dia kepit pun still boleh nmpk pistol dia klu scan dari arah bawah, then 23week sy pi scan dkt klinik private ,masa tu rasa bsyukur sgt sbb doctor scan mmg nmpk jelas girl 3 line 😅🤭🤭🤭.

5y ago

Yup...anak first.Tu pun nasib baik posisi dia masa scan mmg paha dia buka sbb tu nmpk dgn jelas🤭🤭🤭

Saya dh 3 gurl. Pengalaman saya klu baby gurl mmg akan sembunyi², kepit². Hehe. Masa anak ke2 dan ke3 dh dpt agak dh jantina anak. Klu doc ckp x nmpk, dia kepit, dia sembunyi haaaa. Dah tau dah. Mmg girl. 😂😂. Itu klu saya la ye.. Depends jgak org kot.

5y ago

Amin.. Smoga sis dpt gurl yea.. In sha allah.. 😘

Ala comel nya main kepit2 mummy nk tgk, sy lak awl2 lg dia pgg dh pistol dia...buat detail scan, start2 trus nmpk x malu segan dah, siap pgg lg tu x tahan 😂😂... mybe awk baby girl la tu, sbb dia malu2 nk tnjuk...

5y ago

Dia tau umi nk sgt baby girl, so awl2 dia show yg dia bkn gugurl ye...so umi kena start tukar panggil nama dia...sblm ni umi sembang panggil adik amra, skrg tukar suda adik amar 😁😁😁😁😁

Hahaha.. Trus ingat kawan sy ni, scan boy, exited hsbn dia beli bju boy, smpai kn yg mcm bju askar pn ada, kluar2 girl pla, satu lg ni kawan sy, scan ckp girl, so die beli bnyak brang2 wrna pink, kluar boy hahaha

5y ago

Hahahaaa Tulaa rsau tu kan.. Scan terang2 nmpk, tp kluar lain plak.. Cm sy ni scan dia kepit xnk tnjuk.. Tp ni preggy yg ketiga. So xkesah daa gurl or boy. Tp susa nk beli brg laa. Hahahaha

Sama la sy pn,Hari tu scan mmg baby kepit kaki dia x bg nmpk.doc ckp mcm girl..x brani lg bli baju baby kna tggu next scan lg,dh tau jntina baru smngat shopping brng baby 😁

5y ago

Sy da beli, mostly color blue n white.. Sbb instinct ckp boy, ank sy yg first gurl second boy, so no 3 ni xkesah laa boy ke gurl.. Hehee.. Tp tulaa doc ckp kalo kepit slalu gurl.. Sbb dia mlu2 nk tnjuk😜

Kalau sye yes! Haha lahir2 baru tahu jantina sbb cek2 dia kepit dgn peha. Tp depend gak ade org kepit2 dia boy. Kena tgok scan bila dia 7 bulan camtu

5y ago

Yup hihi first girl Alhamdulilah ,hihi nk bg kejutn kat mak dia tu . Hihi

Tak juga sis ...saya brapa kali dia kepit tk juga nampk..kli ke34 minggu tgk kt klinik swsta dia suruh kita mngiring sblh kanan nmpk btl biji dia🤣

5y ago

Btul tu sis😆

tak jugak sis. sy 3 4x scan dr kata girl. sbb kepit laa ape la. the end scan boy. hehe tp sekali tu je laa sy g scan. tgk nnt kluar ape. hehe

Macam kak ipar saya dia nak scan tapi kepit.. Bila doktor saran kan dia makan aiskrim baru dia kangkang.. Baru nampak jantina dia

5y ago

Ouhh yeke.. Nty next scan nk try laa mkn eskrem bru scan. 😘