Ingin tahu

Betul ka, org kata masa pregnegt kita meluat kt seseorg, nty baby keluaq muka baby mirip muka org yg kt meluat to, betul atau mitos

27 Balas

terjadi sis..smaada kbtulan @x wallahualam...masa saya mgndung mmg slalu sgt rsa meluat ngn en.somi wlupun x ada slh k apa rsa meluat j nth knp...lahir j ank ni mmg smua copypaste muka bapa...🤭🤭..nthen kisah bnr juga macik sblh rmh yg masa tu dia mngndung.. anti/ meluat sgt ngn pacik dpn rmh yg tgh kepala pacik tu botak...so setiap kali dia trnmpk pacik tu dia bisinglar rsa mnyampah katanya eeii ujang c ongas(kpala botak d tgh dlm slank sabah)nama pacik tu ujang...di takdirkn lahir anknya macik tu bayi perempuan pla tu...betul2 mcm kepala pacik ujang tu...botak d tgh juga...kesian ank yg yg mgsa akibat prgai maknya masa mngndung...sehg 2thn jugalar bayi tu brkeadaan mcm tu mujur akhirnya tumbuh jga rambut nya ank tu...alahaii..🤭🤭#kisahbenar

5y ago

Copypaste muka bapa tu sbb genetic, sis.. bkn sbb meluat..

tu mmg betul..dalam adik beradik kami.muka aku seorang je sebiji muka cina.takda langsung muka mak bapak aku..sampai aku rasa diri aku ni anak punggut ke apa😂..mak aku masa mengandungkan aku,dia benci sangat apek cina hari2 suka lalu depan rumah sambil senyum tgk muka mak aku..mak aku apa lagi,humban selipar,penyapu pun ada.tapi apek tu tetap senyum..at d end..muka aku sebiji cina..tapi mak aku pesan,lepas ni jangan simpan dlm hati.kalau ada benci org cepat2 cubit pusat...

Rasanya betul sebab mak saya dulu mengandungkan adik saya, tak suka dengan Singh dekat ofis dia. Sekali keluar, bulu lebat, hidung mancung, mata bulat, bulu mata panjang & lentik & kening tebal tapi kulit putih. Tapi lama lama bulu kat badan tu hilang sendiri. Adik beradik kami semua mata sepet, adik saya sorang tu je yang mata bulat 😅

Dulu time mak sy pregnant adik sy, ada india curi tebu rumah kami, mak sy marah sangat, sebab selalu sangat, klu mintak baik2 bagi aje, mak sy kejar dengan parang..bila adik sy kuar, kulit dia gelap, lain dari kami semua yg putih melepak..😅..memang kena bahan la sampai besar, tapi maybe kebetulan je kot..

Nk kate mitos, tp mcm btul.. Sbb ade kwn sy, mase die ngndung, die gduh dgn supervisornye cine. Gaduh smpy rase benci sgt² katenye. Ank yg lain smue kulit gelap ckit n mate bsar. Yg ni je ttbe putih, sepet sebijik muke supervisor tu. 😂😂

Tapi masa preggy hari tu sy meluat kat adik ipar saya keluar ank mcm amoii pulak sbb suka tgk citer korea.. Padahal saya teringin ank muka mcm arab sbb baka belah ayah. Hahaha

Ada jg kes mcm ni sis. Abg kwn sy masa keja dkt 1 company, kerani kat company tu x suka kat abg tu sepanjang pregnant. Bila anak lahir muka copy n paste dgn abg kawan🤣🤣

5y ago

La Ya kaa, risau plk sya😕

tu namanya terkenan .. sebabtu la time preggy kita digalakkan tgok gmbr yg baik baik , fikir yg baik baik . ibu mengandung kene jaga mata dgn jaga hati 😊.

Mitos sis.. kejadian paras rupa bentuk fizikal nie Allah yg tentukan drp lut mahfuz lg.. org kata cmtu spaya kita x pk buruk² smpai meluat kt org..

5y ago

Ya kaa,Alhamdulillah la klaw mcm to, hilang la sikit rsa risau nie, klaw tdak asyik dok fikir ja, 😀

Selalu kan org tua2 ckp time mengandung jgn macam2 nnt terkenan.. Sy org pantai timur lagi byk pntg larang..