Urut bahagian belakang

Just nk tanya betul ka time preggy ni xboleh urut langsung bahagian belakang badan, sbb ada kwn info boleh mcm tinggal kesan kt muka baby, sbb katanya muka baby menghadap belakang badan, mitos ke fakta ye? Sbb sy kdg sebu perut sy urut utk elakkn muntah makanan, ibu2 yg dh ade pengalaman boleh tlg jwbkan tak? Tq tq 😊 #ingintahu #bantusharing

3 Balas

Ha ha. Terhibur. Lucunya info kawan tu. Boleh je nak urut belakang. Tak sampai pun urutan tu ke rahim nak bagi kesan ke muka bayi. Sebu perut tu normal, salah satunya sebab pedih ulu hati. Jaga pemakanan, postur, senam sesuai kehamilan

baby tu dlam kantung dikelilingi air ketuban. air ketuban tu untuk melindungi baby. setahu saya kalau nak urutpun cari la tukang urut yang pandai urut orang mengandung. sebab tak silap kalau tak pandai boleh trigger contraction.

Lucu2 je kawan awak.. umur berapa ni.. takda apa lah sis.. bukan pakai kungfu tapak tangan pun nk melekatnya🤣.. urut bhgian belakang tu tak paati blh ke tak.. cuma takkan lekat apa2 kat bby