5 weeks pregnant boleh ke nak exercise? Sbb nak turunkan berat badan sikit

Before pregnant mmg dah gain weight sikit. Takut pregnant ni terlebih gemok je. Please help! 😭

6 Balas

rsa boleh je tp x leh la angkt bnde berat , berlari ke laju ke , klaw berjln tu bole la ,sy pun overweight , gdm on diet , sy mls nk pikir nk turun berat bdn sb lepas ni berpantang lgy la kna kurang mkn tmbhan lgy mse tu xleh gerak sgt , skrg pun da xleh minum air karbonat dgn alegik dgn maggi dah buat rsa tersiksa😔😔😔😔😔 tu sy punya pemikiran tp klaw sis rsa x selesa ke lps buat exercise xpun rsa bdn terlampau letih smpai kering bibir better rest bebyk sb dah kurang air dlm bdn tu .

Boleh ja exercise. Saya jenis workout before found out my pregnancy, awal2 4w 5w tu masih boleh exercise but was blessed with nausea and morning sickness all day long 😆 tidak larat and always penat. Sekarang 13w dah, ada energy untuk workout sudah balik. Kalau weight gain tu, better focus on your calories intake. Kurang2 yang high calories food/drink ya

boleh kalau mmg biasa exercise..saya waktu first pregnant terlalu leka, asyik bawak benda2 berat sbb baru pindah rumah, ada spotting sikit2 tp xg klinik..gugur at 6 weeks..second pregnancy sy take things slow..alhamdulillah semua ok walaupun ada bleeding masa awal2..

saya sebelum mengandung, dah overweight. mngandung, lagi la. hahaha. naik 2kg setiap kali cek. kena cek BP, cek air gula. alhamdulillah semua normal. tak buat exercise pun. jaga pemakanan dan kerap minum air kosong. sekarang dh 29 weeks

sy exercise sampai skrg 6m. seminggu at least 2x. alhamdulillah walau byk makan xde gdm n xde high bp. maybe sebab berpeluh

Boleh je. Kena tahu limit kemampuan diri. Sy jogging 5km 3 kali seminggu dari awal sampai hujung trimester