Baby boy 5bln masih kerap bangun malam

Bangun menyusu. Tapi kadang2, saje je..bangun menangis..setelah dipujuk tido semula. Tak dapat letak baby tido dlm baby cot, asyik bangun je... Huhu.. mummy bekerja, rasa stress. Boleh share pengalaman mummies lain?

60 Balas

Baby sy pun sama, sejak nk masuk 6 bulan ni. Kerap bangun kejap2 nangis tp pujuk2 Tepuk2 tidor balik. Tp ape yg sy perasan, mcm nk tumbuh gigi. Sbb air liur byk, suka masukkan jari dlm mulut pastu gigit, time nk BF entah berapa kali mengigit. Adalah try check gusi, yes nmpk mcm merah2 n mcm ade gigi nk keluar belah bawa tu, terasa masa bersihkan mulut baby. Ada tanya nurse, kadang xselesa gusi sbb nk keluar gigi pun boleh jd baby kerap terjaga waktu tidur. Tidur siang pun mcm tu. Ataupun suhu bilik kena sesuai, sbb baby sy xselesa panas sgt, memang kerap terjaga kalu panas.