Baby kerap tidur siang

Hi mommies! Normal ke baby 2 bulan 17 hari kerap tidur siang? Bangun malam setiap sejam. Saya ibu yang bekerja. Kadang2 letih bangun malam menyusukan setiap jam . Tapi dia bangun malam tak menyusu sangat pun. Hanya merengek saja. Apa perlu saya buat? #ingintahu #firstmom

2 Balas

Anak saya mcm ni. Umur sama. Sbeelum 2 bulan dia tidur malam siang berjaga. Tapi lepas unur 2 bulan slowly bertukar jadual tidur. Tp anak saya tidur 3-4 jam start pagi sampai petang. Malam lepas maghrib sampai jam 12 dia akan berjaga utk bermain

jgn bagi tido siang kerap sgt lh mcm tu.

1y ago

pengasuh atau taska mmg ade time utk bby tido. tapi bukan all the time bagi tido. sbb bby pon xkn nk tdo sepanjang masa. dia akn jaga sendiri by itself bila dia ckup tdo. yg tkut kan nye die campur kan apa2 dlm susu bby utk bgi bby tdo lama. bkn nak tkut2 kan tapi ade pengasuh atau taska yg buat mcmtu.