baby 3 bulan tak bangun mlm minum susu

salam..sape ibu yang ade pengalaman baby 3 bulan 15 hari tak bangun menyusu..anak sy minum formula milk..due hari ni sy perhati anak tak bangun mlm..last minum pukul 9 mlm dlm 4 oz..bangun tido mintak susu dlm pukul 5 pagi plak ..perlu ke sy gerak bangun menyusu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

8 Balas

Anak saya 3 bulan bangun sekali je itupun dah dekat subuh. Selalunya last susu pukul 10-11malam. Then tidur sampai subuh. Anak saya minum 5oz sekali feeding. Saya tak kejut sbb normal baby umur mcm ni malam tidur lebib lama. Kalau lapar dia mesti akan bangun.

Anak sy 3 bln lebih juga last minum pkl 12 tgh mlm. Next minum pkl 9-10 pagi pula. Dah kejut malam pun dia tak mau bgn minum susu. Nurse KK ckp tak payah kejut kalau baby dah cukup berat 5kg ke atas mmg dia akan bgn sendiri kalau lapar and tidur 9-10 jam waktu malam

1y ago

Same sis..sy pwrnah kejut utk minum susu..die taknak telan..last2 membazir mcm tu je susu..anak sy 6 kg 3 bulan

xnormal awak. sebab gap panjang sgt. sampai 8j. takut baby dehydrate. cuba check tanda2 dehydrate.

anak sya pun mcm tu. sbb dorg dh muka tdo lama. jd dorg akan bgn sendiri jika nk menyusu

Normal sis. Baby 3 bln tu dh mnm ikut demand dia nak.. mlm biase byk tido dah

ank sya pn mcm tu.. dh xkerap bgun mcm mule2 dlu

tak perlu kejut baby. menyusu ikut demand baby.

anak sye pn mcm tu.. x kjut bgn pn..