Bayi Menangis Bila Bangun Tidur

Hi mommy. Bayi saya 4 bulan tp kerap menangis tiap kali terjaga dari tido. Pastu kadang2 tido tak lena. Tido sekejap je. Ada tips tak nak bg anak tido lena lps tuh tak menangis tiap kali bgn tido

5 Balas

baby sy pula 5 bulan, kalau bangun mlm dia menangis nak susu lepas bagi susu dia tdo balik , baby ni menangis kdng dia haus tapi xdpt nak tahan mengantuk tu ,tu yg meragam bila bagi susu dia terus menangis sebab baby pun pdi marah kalau terganggu tdo nya,,. baby sy ni kena pastikan dia tdo 2 jam , cthnya dia bangun jam 9 am sy akan pastikan dia tdo balik jm 12 am selepas Mandi , den bgitu lah seterusnya , sebab kalau baby cukup tdo nmpk mcm cergas Dan kurang meragam keculi nak susu ....

3y ago

baby sy pun sama mcm tu.. plg lama pun tido malam 3jam then bangun nangis nak susu..lepas bagi susu tido semula. now dh masuk 6bln masih macam tu. sepanjang malam kadang2 sampai 4 kali bangun nangis nak susu... normal ke mcm tu mommies?

tdorkn ank smpai lena...nk bg fasa deep sleep mkn masa 1/2 smpai 1 jam tgk ank..kmudian letak utk dibedung...In Shaa ALLAH dy akn tdo lena...& jgn lupa psgkn bunyi white sound stiap kali dia tdo( boleh google).. & kalau baby suka buaian..silakan...itu cara tdo yg betul..seriously sgt berkesan

sy bedungkan anak sy smpai 5 bulan. kalau x bedung anak sy cpt terkejut & selalu terjaga.. sebelum tidur tukar pampers baru, sapu minyak telon siap2 bagi baby kentut, susukan dia smpai kenyang. kalu anak sy bgn pun dia cuma nak susu lps tu tidur balik.

bby slalu gelisah dan ngis stiap kli bgun tidur sebab nak susu/haus..klu yg myusu badan asal anak tjaga terus cpt2 selak dan bgi susu.mcm sy sndiri asal tdo mlm kerap tjga dan dahaga,bgtu jg anak2 kecil..

hi sis . sebelum ni sleeping pattern baby sis mmg bgni ka? atau baru2 ja dia akan menangis bgni? 😄