Baby tak bangun menyusu

Hai mommies normal ke baby 2 bulan lebih tak selalu bgun malam untuk menyusu..tu pun dia terbangun sbb saya tukar pampers dia alang2 saya susukan dia sekali..sekarang malam dia tido je jarang bangun susu..kalau siang kerap susu 2 jam sekali..

9 Balas

Normal lah if berat baby cantik je naik .baby saya start 1month+ bangun malam x kerap. Skng masuk 2bulan bangun malam dalam 2kali or sekali je. Sbb tidur pun boleh naikkan berat baby. Just check je poo and pee dia ok tak ? Badan dia nampak naik ke susut. Baby tu active ke tak active . Dulu saya pun risau sampaikan saya berjaga and terus susukan baby time dia mamai2 sama je dia tanak susu pun so after that saya biarkan je dia tidur dia lapar pandai lah dia mintak.

Haritu saya ada tengok video doctor ni cakap kalau berat baby menaik then okay je takyah menyusu malam kalau dia tidur. Yang kena kejut menyusu malam ni biasanya baby yang jaundice dan berat baby tak cantik

bagusnya.dpt sis tdo.🤭klu bby sy sblm ni umur dkt 4bulan baru dia tdo mlm,mlm xnk tdo.sy xdpt tdo lena sbb dia xtdo.tp skrg da normal tdo nya😁

8mo ago

Untungnya awak dapat tidur normal sebelah malam 😭 Saya even anak saya dah 2 tahun pun tengah malam 2 3 kali juga bangun minta susu , padahal siang makan minum semua cukup . Ni tengah tunggu hari nak bersalin no 2 pulak . Burn out kadang sebab tidur tak cukup waktu pregnant ni 😩

maaf sya nk tnyaa .. normal ke baby 7 bulan lebih tak berak .. dia makan mcm biasa susu cm biasa .. cuma kerap kencing dan kentut² jaaa

baby sy pon skrg 2bulan lebih bangun nk susu 1@2 x je skg..tp sy xriso sb baby still aktif..time siang mmg sentiasa lapar 2jam sekali

kalau berat badan baby xcantik, awak perlu susukan baby waktu mlm. please jgn skip penyusuan pd sblh mlm

8mo ago

jadi awak xperlu risau😊. yg perlu risau bila berat badan baby xcantik

untungnya sis boleh tidur lena..sy dari lahir sampai 3bln ja dapat tidur lena pastu sekajap2 nak susu..

normal jer.. jika baby jika kencing berak ok tapi kena pantau juga takut baby dhidrasi

baby lahir berat & tinggi berapa? sekarang berapa?

8mo ago

dah gitu puan kena pam la jgk mlm bila anak tak bangun, utk maintain susu..