cara mandikan anak

bagi tips mum cara mandikan anak dengan tenang . anak saya kalau nak mandi nak urut mesti nangis , kita jadi kelam kabut 😭

17 Balas

kalau cara saya basah kan kepala dia dulu , syampoo kan kepala dulu dan cuci rambut dia pastu baru badan untuk badan saya lapkan dulu bagi dia rasa air tu .. bila saya tengok dia dah ready macam nak mandi baru saya masukkan perlahan2 terus mandikan bagi saya kalau baby nangis itu normal puan takda apa2 sebab kadang ada sesetengah baby dia memang jenis nangis kalau masuk dalam air ..