baby 1 tahun 3 bulan

baby sy bru 1 thun 3 bulan tpi dia punye aktif tu sampai x bolh nk cotrol langsung semua brg dia akn cmpk bila kita x bagi brg atau amik brg dri dia , dia akn hentak kepala dia kt lantai apa perlu sy buat

9 Balas

Ank sy 1y 2m suka trik rmbut sndri time xdpt ap dia nk. Bila husban sy ad. Dia ckp "syg no no..". Lg dia trik. Bila dgn sy dia trik. Sy diam xbg reaksi. Sy tgok ja. Dia xbuat. Jd bila dia buat lg depan husban. Sy sruh husban diam. Dia stop buat. Rupanya bila kita layan dia punya perangai lg dia buat . Lpas tu dh xtrik2 rmbut sndri. Sblum ni smpai trcbut 3 4 helai. Skrg klau dia merajuk dia letak muka kt lntai. Sy pjuk dia slow2. Dia geleng. 😅 xlama mak dia jugak dia cri 🤭

Normal sama dengan anak sy cuma kena pujuk dia jgn asyik marah2 nanti dia buat perangai dan tantrum . Kadang2 budak2 ni kalau kita xfaham dia mang dia mengamuk . Aktif bgus tanda dia sihat part mengamuk tu kita kena slow2 ubah dia dgn bercakap dan pujuk dia

Sejebon mcm anak sy. Tak dpt hentak muka kat lantai. Tpi yg pandainya. Dia hentak muka dkt karpet 🤣🤣🤣. Bila dia hentak sy ckp. Haaa... Sedap dak? Buat lg 🤭🤭. Kejam ke saya. 😚

Hai smew anak sy 1 thun 1bulan lebih so smpy skrg sy msh buntu nk bg dye mkn apa..nak2 skrg dye tgh aktif so kdg dye x nk mkn lgsung mcm mne ea nk wt..

ok la tu sis..dia nk explore benda baru..biar aktif drpd xaktif langsung..sy lebih suka tgk ank2 aktif..klau xaktif..trlalu risau la pulak...

ok masa dia main jangan ambil brg dari die pendek kata jgn kcau die main biar dia seronok main nnti dia akn bosan dan tingglkn sndiri brg tu.

Bagus kalau dia aktif, tanda dia sihat, kalau dia main brng2 yg tak sepatutnya, mungkin sis boleh cuba, minta pada dia elok2,

alihkn perhatian dia, tunjuk pemandangan ke..kucing kee..hehe

Ok la kalau aktif