Beli barang baby.

Fuhh beli brg baby 2nd ni byk jugak habis ye. Total 200 bru beli yg cikai² je. Rasa²nya habis jugak dlm 500 beli brg baby ni. Rasa sakit hati pulak bila mengenangkan brg anak 1st suami paksa suruh bagi semua dekat biras sy iaitu bini abg dia. Bukannya akak ipar dia x mampu beli brg baby tapi lebih kpd kedekut. Rela berhabis duit ratus² beli gula² utk anak² dia yg 5 org tu dri beli brg baby dia. Tahu mintak brg ank org je. Nasib la dpt suami yg terlalu baik hati ni. Skrg bru nk nyesal dgn keje pun on off, gaji tak stabil duk kena fikir mana nk cekau duit nk beli brg baby. Ku mampu ckp padan muka je sbb xde org nk bantu dia. Tak dgr sgt kata bini. Aku mampu menitis air mata je masa bg time tu sbb syg gila kot.

4 Balas

Suruh husb cakap dgn abg dia mintak barang baby tu balik. Ckp je recycle ulang2 kt baby2. Nnti adik beradik lain beranak lagi recycle lagi. Baby cepat besar. Nak beli baru kang pkai kejap je. Kental je hati. Kalau husb taknak ckp, sis cakap sendiri. Takyah risau bermasam muka. Ckp dia kalau dia beranak lagi, boleh recycle lagi. Beli pakai duit kot dulu. Bukan pakai bulu

2mo ago

Teruk nya perangai. Tak reti jaga barang. Perempuan apoooo gitu eh. Mak sy cukup Marah kalau anak perempuan perangai gitu.

klau adik bradik sy plk, sbuk nk bg baju ank2 dorg.. sbb tlalu bnyk xterpkai.. awal2 da bgtau xpyh bli bju bnyk2 bby cpt mbesar..

2mo ago

kalau anak ramai boleh je bg tapi ni anak sorg xleh nk bg lagi sis.

xpe.. insyaAllah nnt Allah murahkan rezeki bb.y dah bg tu niatkan sbgai sedekah.mommy jgn sedih2 tau

2mo ago

sy xleh niatkan sedekah sbb sy x ikhlas sbb brg ank sulongkan syg bukan main. ingat lagi masa tgh pregnant anak sulong kite ibu ni excited duk survey brg yg terbaik utk anak. masa tu mampu lagi nk beli brg mahal pun. alih² kena paksa bagi dkt org yg terlebih mampu tak ke sedih dan sakit hati. 😭 adoii jahat pulak bila hati x ikhlas ni 😭😭

betul tu sekrg brg baby pon semua mahal mahal tapi kena beli jugak sebb brg diperlukan