my baby died ???

my baby died inside the womb at 34weeks. i have given birth last friday. i am so stressful and upset. still feeling my baby moving in the womb. i miss my baby so much. ???

172 Balas

salam takziah.saya faham perasaan awak.sebab saya dah laluinya hampir 2 tahun.baby meninggal dalam kandungan 38 weeks di mana lg dua minggu due utk bersalin.saya sihat baby sihat cuma 2..3 hari sebelum tu saya dh admit kes baby kurang aktif.bila tak sedap hati terus pergi hospital swasta dan baby dah tak ada.😢masa tu allah ja tahu rasa nak mati rasa tak nak hidup .tapi bila doctor cakap puan insan terpilih ada anak di syurga yg tengah menanti puan.la tahzann.bergembira lah walaupun berduka di dunia.ibu mana yg mudah nak terima anak yg dia kandung 9 bulan berapa hari ja nk bertemu tp kita kena redha perancangan allah adalah yg terbaik.allah akan gantikn dengan jauh yg lebih baik .puan tenangkan banyakn baca surah insyrah.bykkn baca kisah2 wildan syurga .insyallah semangat puan akan pulih walaupun kita perlukan masa.jangan bersedih lama2 ya tak baik untuk kesihatan puan.skrg dh hampir 2 tahun baru saya ada kekuatan nak mengandung semula setelah anak sulung saya pergi buat selamanya..27 ramadhan ni genap umur nya 2 tahun.

5y ago

Takziah puan. Tp bole saya thu apa sbbnya ya? Ke mmg tiba2 meninggal gitu? Huhu

Salam takziah sis..sy turut rs sedih dgn apa yg menimpa sis... mg sis kuat n tabah..in shaa Allah nti Allah akn bg sis rezki yg lain..aamiin......hrp sis akn kuat bile pk itu adalah saham akhrt tuk sis yg dh Allah tetpkn n pd satu hari nti... Dia akn tggu sis d sana iaitu d syuga... jg dri bebaik ye sis.. jgn sedih trlampau sgt tw..xelok dlm pantang sis bersedih or terlalu stress..sis kne kuat...sis try beristghfar n brzikir ye bg tuk jd kuat...may Allah alwyz bless u sis...sy doakn mg sis sntiasa d beri kekuatan dlm menempuh kehidupan ini... With the big hug...❤️❤️❤️...take care ya..

sabar dan tabah . ada rezeki lain lg k😊 sy pun ank sulung mcm tu . skrg tgh pregnnt lg skli . tp tulah fobia tu masih ada . kdg² terbgn mlm cek jantung dia sume . dapat dgr baru lega . mula² akn terasa . tp kita tak blh sedih² sbb tak baik dlm islam . kene redha . sy dah rasa tu mmg dah redha . tp sikit² ada la teringat n rindu . jgn ikutkan sgt hati . nnti boleh teruk . sy ttc selepas habis nifas . 60 hari . dpt no 2 . pun gugur 4week . tp tetap ttc semula . terus pregnnt smula . semua rapat² . tak peduli ape org nk ckp . yg penting sy tekad hehe .

stay strong . sy 30 week . takpe redha je k . nnti Allah ganti yg lain 😊 bila kita redha , baby akn bawa mommy n ddy ke syurga bersama2 . ustaz kata jgn bersedih tp bergembira dan syukur sbb Allah dah pilih kita . keep positif mcm tu . sy dr tahu tu mula2 sedih . bila da lahir sy positiffff sehabis2 nya . sy anggap tu ujian dan hadiah dr Allah utk sy dan suami di akhirat kelak . kawan kakak sy . 40 minggu waktu bersalin baru tahu baby senanye da meninggal lebih kurang 3 hari sblm bersalin . sbb lahir2 terus flat .. jgn fikir byk sgt . sis kene kuat

I am so sorry to hear that. Please be strong. It’s ok to grieve and cry your heart out. But always remember time will heal and your baby will always be part of you as she lives in your heart and memories. No words can ever describe a mother’s loss. However you will be strong ! Trust yourself and do not lose hope.

be strong sis..sy harap kandungan sy pun sihat walau pun skrg doc cakap kemungkinan sy ni ada masalah buah pinggang dan ada risiko untuk bayi😢..terpaksa telan ubat Prednisolone 11biji hari2..baby 1st ni dah tggu 5tahun..tuhan ja faham perasaan sy sekarang ni🙏

salam takziah..apa yg berlaku telah ditetapkan olh Allah..mesti ada hikmahnya sis..jgn sedih bergembiralah sebab baby sis akn menunggu di syurga..andai kita kecewa samalh kita menidakkn ketentuan illahi.redha dgn ketentuannya.akan ada bahagia menanti.

Allahuuu..takziah sis & suami..anak syurga..Masya Allah..berat mata memandang lagi berat bahu memikul..Allah uji sis sbb Allah nak angkat martabat sis..pelan2 cuba be strong sis..semoga sis dikurniakan twin selepas ini..amin ya robbal alaminnn..🌹🌹🌹

Allahhu. salam takziah sis. ujian ni agak hebat. harap sis terus bertabah dan jangan putus asa. anak tu pasti akan tunggu sis di syurga. my prayers for you sis. Allah sygkan anak sis and dia tau yang terbaik in shaa Allah akan ada ganti yang terbaik.

Deepest condolences for this heartbreaking loss 😥 tomorrow is another day. We just have to pick ourselves up and keep moving forward. May god smile on you and bless you with another baby when you are ready.