ovarian cyst

i have scan my baby today.. subhanallah.. it feels so wonderful and very excited after two years waiting.. i see my baby moves in my tummy.. just dr found the OVARIAN CYST inside.. anyone have this experience.. its normal ? can share the tips to make it okay ? tq all....? #11w5d

5 Balas

sy masa g scan baby time tu baru 6weeks doc ckp ada cyst dlm 3.7cm..so takot jgk la tp sy positivekn diri xpkir sgt..stiap bln refer doc..after dh msuk 4month sy g checkup doc pn terkejut scan dua tiga kali jgk la..cyst sy dh tak ada..Alhamdulillah la..lega rsa..sy jgk jga pemakanan dan amalkan jus mamarian..mgkin dgn izin Allah cyst sy dh xada..Alhamdulilah..😊 baby pn sht..skrg sy dh 6month..

5y ago

Alhamdulillah.. Harap mcm tu jugakkk

Hi. Sama sis. Saya pun masa 5 weeks pregnancy dr bgtau ada cyst. 3.6 x 4 cm. Then masa 7 weeks dr scan lagi cyst tu size dia 3.6x3.7 cm. Alhamdulillah hari ni 14 weeks scan cyst tu hilang dah. Dr kata maybe tu cyst yang ada utk support pregnancy, bila placenta dah ada nanti cyst tu hilang. Doa banyak banyak ya sis 😘

5y ago

Amin...... Terima kasihhh....

Sama.. Cyst 2cm.. Doc kata still normal n kecik je.. Tp still under pengawasan doctor.. Next month nak scan lagi.. Tgk mcm mana.. Hopefuly makin kecik or hilang terus 😂

5y ago

Sama la kita... So pantang hbis2 nk bg dia hilangggg😀

tahniah sis.. hope semuanya baik2..

5y ago

Amin...terima kasih

smoga dpermudahkan sis

5y ago

Amin.. Terima kasih