Saya dalam dilema, tidak tahu mahu berbuat apa lagi.

Assalamualaikum.. Sy mengandung anak luar nikah, kandungan sdh 11minggu. 6hb sy dgn bf pergi jumpa doktor untk check up sbb pendarahan. Doktor scan, baby ok tiada masalah, nampak dan dengar degupan jantung baby. Doktor suruh pergi buka buku pink untk baby. Masalahnya skrng ni lelaki tu suruh gugurkan kandungan ni, dan lelaki tu suami org. Dia langsung tidk brbincang dgn sy dl, bt keputusan sndiri. Sy dh beli ubat nak gugurkan. Tp sy tidk berani, atas nasihat kwn dia suruh terus terang dgn kluarga. Sy sdh brterus terang dgn keluarga, sdh jumpa dengan lelaki tu dan suruh dtg rumah dgn isteri dia untuk brbincang. Keluarga sy mahu percepatkan nikah dan ada minta duit dr lelaki untk nikah dan kenduri 30hb. Tp lelaki tu langsung tidk bg khabar, tidk bg kerjasama. Dia mcm tidk mahu brtanggungjawab. Apa harus sy buat? Sy buntu, tiada kwn meluah minta pendapat. Sy harap ada yg sudi bagi nasihat dan pendapat.

24 Balas

sis jgan gugurkan kandungan tu sis.sis jga je sis..klau xnak bby tu boleh pm sy 0193358676

Ibu2 yg bagi nasihat dlm apps ni mmg the best. Dengr la nasihat mrk sis.

sorry sis...menyampah dengar cerita you ...xde masalah pergi cari masalah buat ape ...

Buat report polis lah apa nak tunggu lagi ..doiii