Berpantang

Hi ibu2 sy nak minta pendapat😊mak saya suruh berpantang dekat kg. Disebabkan sy dgn mertua xberapa baik. Sy pon mcm oklah😌 tp suami sy suruh berpantang dgn mertua😥 dia tak tau pon selama ni sya pendam sndri perasaan tu😥 dia xtau pon apa yg sy dh hadapi😔 cukup stress dgn keadaan skrng. #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #mommybuntu #1stimemom

14 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

situasi sama tapi lain sikit.. mak mentua da meninggal.. pak mentua oke je.. yg x oke dengan sedara mara husband.. kdg ii duk umah pak mentua sedara mara buat x pelik je.. buat muka x suka bagai.. tapi ngan husband kita dia duk suka mintak tolong itu ini.. susah betul.. sedra mara, sepupu husband semua duduk umah dekat ii, berjiran la katakan.. hmmm bencii nye..kdg ii cite kt husband pun dia xtau nak buat macam mana dh.. sbb bnyak aty nak kene jaga.. sedih.. tapi malas layan sngat prasaan sedih tu sebab takut sebab sedara mara, hubungan kita hancur bederai pulak em

Baca lagi

sis terus terang je dgn suami y sis lbh selesa berpantang umh ibu sis..sbb dlm pantang ni kite nk rehat..xnk stress2 nnt jd lain pulak..suami sis mgkin xtau psl y sis hadapi..sy rase klau sis luahkan baik2 die trime..mcm sy lbh selesa brpntang sndri..ikut kn suami suh berpantang umh ibu dia..sy ckp baik2..y sy lbh selesa berpantang sendiri..klu kite xbgtau suami mmg xtau

Baca lagi

Bagi sye.. Sye okay jee gan m.mertua.. Baik2 jee... Tapi sye lagi selesa gan mak sendiri kalau nak berpantang.. Awk ckp laa, awk lebih selesa kalau mak awk yg jaga.. N benda ni kene bincang elok2.. Insya Allah suami awk akan faham.. Satu lagi ckp kt suami awk.. Awk taknak menyusahkan m.mertua awk... Awk jgn laa stress sngat.. Kesian anak dlm kandungan tu

Baca lagi

hm. .sis terangkan dgn suami mhu keadaan yg tenang dan damai. .klau memang suami sis xdpt nk jaga d rumah sndiri🥺 sis tidak boleh tekanan nanti masa berpantang, nanti bentan org pnggil. .😔 jgn pksa diri sis, nt sis tnggung pilu dn luka sndiri

Jujur pada suami.. demi kesihatan emosi. Lebih2 lagi baru bersalin.. semoga suami sis faham .❤️ emosi lepas bersalin ni lain, mungkin kita rasa kita mampu tp sebenarnya tidak. Takut pendam rasa akan effect pada baby pulak, just my opinion

TapFluencer

Sebaiknya puan berpantang dengan keadaan yang puan rasa selesa dan tenang. Tak bagus jika stres since puan dalam proses penyembuhan dan ingin menyusukan anak. Anak 1st lagi sukar sebab tiada pengalaman. Moga urusan puan dipermudahkan. Aamiin

VIP Member

sebaiknye berpantang ikot keselesaan sis..bincang elok2 dengan suami sis..kalau boleh x nak la stress masa pantang kan..nak tanye kg sis kat mana? kalau nak balik kg berpantang boleh ke? sy bakal lahir awal bulan 6 nanti..

kite sama. sy pun alami bende yg sama. anak 1st sy lalui perit sgt emosi sy terganggu sgt2 sbb pantang dgn mak mentua. hari2 menangis dlm pantang. hari2 ada je suami sy cari psl. taubat sgt2

sebaik2nya puan berpantang dengan ibu puan... bawa suami berbincng elok2 supaya dia faham situasi puan.. dlm keadaan berpantng nie jngn stress2, kena rehat cukup.. semoga dipermudahkan urusan puan😊

2y ago

suami sy panas baran😌baru2 ni hampir tumbuk perut ni ha sbb dia panggil sy xdengar🙃

better dgn mak sendiri. .cakap je dgn suami kalau dgn mak sendiri nak mintak tlg jemur/ambil spenda pun x segan..beza dgn mentua,ada jgk rasa segan walau rapat