keluar darah

Assalamualaikum .. sy preggy nk msuk 4bulan da , sy nak tahu normal ke tak kalo tiap hari ada keluar darah sikit-sikit tu .. sy tak pasti kenapa ?? sebelom nie masa first keluar darah sy pegi klinik untuk scan keadaan bby , tpi alhamdulillah keadaan bby sy oky .. sekarang darah tu masih lagi keluar walaupun sikit-sikit .. sy tak pasti ia normal ke tak ?? perlu ke sy refer pd hospital pula ??

9 Balas

Darah coklat ke darah merah yg kuar..? Sy nk msuk 5bln..sy kuar darah mcm darah ikn.. Tpi sy x skit perut pun.. Sy tggu lgi lau kuar lgi bru nk g hospital.. Dduk keesokannya dh xde dh darah cam darah ikn tu.. Alhamdulillah cuma tggl lendir warna coklat shri tu xde dh lendir tu.. N sy ade pegi kk tmpt sy cek perut sy bgthu nurse nurse ckp normal yg darah lendir coklat tu.. Lau darah yg mcm ikn tu mybe dinding rahim ada luka sikit sbb sy meruang nurse ckp x boleh meruang.. Dinding rahim kita nipis.. Start tu sy x meruang dh..

Sama mcm sy..dah nak masuk 5 bulan..keluar darah sikit2, kadang time kencing keluar mcm lendir darah..on off darah keluar, 2/3hari x de..lepastu ada balik tpi sikit2..Scan semua bby ok..cuma doktor bgtau ada luka sikit dekt dalam..kena repeat scan slepas dua minggu.. Doktor cuma pesan klau ada skit perut je terus pergi hspital

sy pn sma mcm sis sbelum ni...spotting hmpir sblan...heavy bleeding 2x... dgn kluar drah ktul2... doc bg ubat kuat rahim dn injection utk stopkn bleeding....alhamdulillah lpastu dh xde...skrg dh nk msuk trimester3

4y ago

ketul2 tu mcm hati ayam ke sis?

Klu ada pendarahan kena refer doktor hospital terus sbb usia kandungan 5 bulan ke bawah ada ancaman gugur sis. Jgn bertangguh pasal kandungan ni ya. Semoga allah menjaga kandungan kita semua amin

Dapatkan pengesahan doctor di hospital. Pendarahan setiap orang tak sama..

Bgs bwa p hsptal sis..mcm tak normal sebab hari2 klur darah..

tak normal... sebarang pendarahan sila rujuk pakar..

xnormal sis.. elok g hospital check

Pergi hospital pula