Makan zinkofer muntah balik

Assalamualaikum smua, doctor ade bagi zincofer makan sbab hb low 10.5 kandungan 17w3d, doctor suruh makan perut kosong awal pagi. Tp masalahnya lepas mkan tu ok je, tp x smpai 30 mins bila sendawa je trus kuar muntah. Ade cara tak telan zincofer tanpa muntah? Mungkin sbab rasa besi dia tu kuat sngat bila sendawa trus muntah. Huhu.

24 Balas

Hi awak. Saya baru consume Zincofer 3 minggu sebab HB drop dari 11.7 ke 10.7. Memang kalau perut kosong, confirm akan muntah. Saya cuba makan ubat selepas makan malam. Normal kalau rasa pedih perut & rasa nak muntah sikit tapi cuba tahan. Lama2 akan hilang. Latest checkup, HB dah naik 12.6 😁