Ubat zincofer

Ada tips tak untuk mudah makan ubat zincofer tu?? Doctor suruh makan zincofer je, tak ada ubat lain.. Saya makan asyik muntah saja.. risau khasiat zincofer tu tak masuk dalam badan..

10 Balas

awal² pregnant ank first dulu, nurse bagi sy 4jenis vit. semua okey cantik je tiba² nurse tukar suruh makan zincofer. sy mkn je terus muntah. memang xboleh makan langsung. next appointment sy ckap kt nurse, dan nurse tukar mkan yg 4jenis semula. baru okey takde muntah² dh. ramai ckap xsesuai makan zincofer nie. so kalau awak rasa tubuh awak xboleh tolerate boleh bgitau nurse untuk tukar ye.

Rasanya ada pilihan utk ubat pecahan dia. Tapi ada banyak biji lah nk kene telan.. kalau tak boleh, kena beli sendiri kt klinik luar.. masa first pregnancy saya beli iberet.. skrg nk mkn iberet tu loya betul 🙃

10mo ago

Oh, sebab nk memudahkan awak kot? Takpe minta je ubat lama balik. Cakap misi, takleh nak telan zincofer sbb muntah balik.

awk try mkn zincofer dgn air limau kasturi suam dlu. klu masih xblh terima, awk bgtau kk nk tukar ubat

cuba makan malam sebelum tidur. lepas makan, terus tidur supaya tak sempat nak layan mual tu.

cuba makan ubat tu dengan air tropicana twister. kurang sikit rasa nak muntah tu

sye makan asyik pening kepala... perut kembung... sye telan dgn sunquick 😅

10mo ago

saya pun mcm tu jga tpi sama juga trmuntah balik😂

sy beli maltofer. iron + folid. perisa coklat boleh kemam.

Cuba minum dengan air lemon sikit atau amalkan mamariam

Saya pun lps makan muntah je hm

try mkn iberet sis