Mengharapkan keajaiban

Assalamualaikum mommies, hari ni kalau ikut date 1st period sepatutnya dh 9w.. Tapi tadi scan kantung 6w + tak ada janin lg.. Doc suruh datang lg 2 minggu utk scan.. Doc cakap mungkin wrong date atau gugur?.. Sepanjang ni sy langsung tak ada pendarahan.. Ni 1st pregnant sy selepas setahun lebih menunggu.. Lepas 2 minggu kalau kantung tetap kosong doc suruh cuci.. Ada x yg pengalaman sama dengan sy..tolong doakan ada keajaiban utk sy??

14 Balas

Ni la yang Dr Imelda duk bebel pada para doktor2 haritu dalam fb. Kalau masih baru lagi kandungan before 10w, memang tak nampak lagi. So x perlu buat scan lg. Now dah buatkan para ibu2 susah hati nak tunggu lagi 2minggu. Sis jgn risau. Awal lg kandungan tu. 10w baru nampak. Tu pun kecikkkk je.

4y ago

Btl sekali..sy pun scan untuk pertama x masa 11weeks..sy jenis tk teratur period..11weeks tu sy hitung dari hari terakhir period..sampai kk langsung scan..n baby sgt aktf kt dlm..hearbt pun normal alhmllh doc ckp usia baby sm dengan tarik last period so 11 weeks lah..think positif sis ye..