confused 😐

hi nak tanya mommy semua.. upt sy positif, kalau ikut kiraan period sy hamil 9w+..bila scan swasta kantung tak ade, doc risau luar rahim .. lepas seminggu sy scan balik, ade kantung n baby cuma belum dengar hearbeat baby, ikut scan sy baru 6w+.. doc ade cakap mungkin persenyawaan lambat.. sy keliru, due date nanti ikut kiraan period atau scan ye? sbb kalau ikut period awal sgt due date sy.. sy belum buat buku pink, dalam dilema.. ada yg bg cadangan bgtau nurse KK date period yg tipu, lewat kan date.. betul ke cara tu? siapa ade pengalaman macam ni?

1 Balas

Sama mcm sy sis, lari sikit tarikh period ngn EDD.. Bila sis buka buku sis tunjuk gmbr scan nnti nurse KK akn tny juga tarikh last period, pastu dyorg akn buat scan juga utk kenal pasti tarikh EDD kita melalui scan lg sekali..