kantung kosong scan kali kedua

hai mom nak tanya . mula2 scan 5 week doc ckp tak nmpk apa2 then tgu 2 minggu scan lg . scan lg sekali lps 2 minggu nmpk kantung tp tak ada janin jd doc suruh tgu 2 minggu lg utk scan . sy rasa malas dh nak g scan kali ketiga sbb ni first preggy sy setelah 15 tahun menanti . ada siapa2 macam sy x ? sedih pulak bila fikir balik sebarang kemungkinan yang tak baik .

1 Balas

Normal je tu sis. Kantung sy nampak masa 6weeks. nampak janin & heartbeats masa 8weeks. Dr kata normal kalau tak nampak kantung masa sebelum 7weeks. nak tengok janin pulak masa da 8weeks dan keatas

2y ago

hope sy pun mcm sis jugak nnt . sptt ny esok temujanji nya tp itu lah ada takut2 plk ase hehe . jd sy decide tgu 12week baru g check lg . esok dah 9week .