Dilema

Assalamualaikum ..hai ..saya nak minta pendapat korang ...anak saya 7 bulan ..tapi mak mertua saya dah bagi makan gula2 kapas , dan macam2 lagi benda2 manis ..bila mintak suami tegur kan, dia cakap saya tak hormat keluarga dia ..saya tak tahu nak luahkan kan kat sesiapa dah ..semalam anak saya selsema ..lepas tu MIL bagi makan gula2 kapas ..harini dah demam ..memang dia bagi tak banyak .. 4, 5 suap ...saya betul2 dah tak boleh buat ape lagi ...kalau ditegur nanti cakap kita kurang ajar pulak 😭😭

8 Balas

amboi suami awk..x syg ank ke..bdk besar tu dh bg mkn mengarut bagai..sy plg x suke org y menyuap ni..sy setiap kali org nk cuap sy mmg lari kan bb..bt2 nk basuh mulut ke ape..kdg sy mmg dh spare mknn bb mcm bubur or biskut bb..kurang x kurang ajar tu ank kite..ssh nye kite nnt

Ckp elok2 dgn suami dan mak mertua. Biarlah nk ckp kurang ajar. Mereka yg belum belajar perkara tu. nanti ke klinik, pergi sama2 dgn suami, mengadu je dgn doktor mcmana awak luahkan kt sini. Biar doktor tegur depan2 suami.

setiap kali anak nak bg makanan2 manis, ambikla anak tu, bawak masuk bilik ke..pergi myusukan anak ke..tak elok bagi benda2 manis dekat baby..belum pun cukup setahun. Allah..suami punnnnnnnn.

saya pulak tak penh bgi ank makan bnde manis2 ,,last2 jumpe prof/pakar dia bising sbb tk bgi anak bnde manis😅 skrng ank saya 2thun saya bgi je bnde manis ape yg dia nk makan

2y ago

klau ats pd setaun ok la ajar siket2..klau under 1 taun x d galakkan bg mkn mnis..masin..

Kena suruh suami bykkan membaca. Hormat kemudian cerita, nyawa anak amanah Allah.

kalau sis duduk ngn mertua, cuba bincang ngn suami nak duduk asing.

Nnti poisining sbb kandungan kimia..

Allahu.