Saja meluahkan rasa tak puas hati

Salam . Sekadar nak meluahkan . Saya geram betul dengan mak mertua saya . Anak saya no 2 ni baru je 2 bulan lebih . Semalam kami pegi makan pizza hut . Ada dia nak suap piza kat baby saya . Memang lah dia tak suap masuk mulut tapi dia pegi letak piza kat bibir baby . Dia cakap buat rasa rasa . Buat rasa kepala otak dia lah . Saya muka dah lain dah . Nak aje saya marah tapi tulah saya ni menantu . Saya dah cuit kaki suami untuk tegur , tapi dia tengok je mak dia buat kat baby . Haihlah . Masa anak first pun gitu juga . Masa tu anak sulung baru 5 bulan , n kebetulan sambut besday saya , lepastu dia pegi bg minum air sirap kat anak siap suap krim coklat kek kat anak . Memang geram sangat masatu . Eh Tiba semalam dia buat benda sama pegi suap piza kat anak no 2 . Anak sulung dah 2 tahun tak pulak dia suap piza tu . Sukahati dia je nak suap macam macam .takpayah nak cakap alasan kesian baby tgok kita makan . Dah baby tu usus dia tak matang lagi . Dah memang makanan dia hanya susu sampailah umur 6bulan baru boleh makan . Tu pun bukan sembarangan makanan boleh bg . Padahal mak mertua saya tu nurse . Nanti kalau anak ada pape , bukan nya dorg yg kisah . Kita juga ya g kena tanggung . Geram betul . Yg bapa mertua pulak merokok je kerjanya. Lepas merokok nak cium cium baby . Kadang saya sampai fikir nak jauhkan diri keluarga saya dari family mertua buat sementara waktu . Tapi nanti dorg kata apa pulak . Taktau nak cakap camane ngan dorg. Haihh

3 Balas

alahai, mil pun nurse, patut dia faham, kenapa mcm tak faham pula. kalau saya pun angin, nak banding dgn zaman dulu boleh makan itu ini tak perlu ,sbb skrg lain da. mcm2x pyakit ada. better awak slowtalk kt husband bab ni, mmg anggap remeh tapi kalau jadi apa, yg kena hadap sapa, mak dia juga. nanti yg disalahkan pun mak dia juga. so situ dia kena faham. kalau bole jauh ,jauh la. ataupun kena jaga time jumpa, takut suap pula.

9mo ago

maybe dia suka baby kot. sbb senang dijaga sikit kab, tapi tuh la, dlm kereta taktau buat apa, nak husnuzon pun susah lepas tgok depan mata pun suap itu ini, better cuba la mgelak, kalau dia tny kenapa, cakap la busy ke apa.

saya pon lalui bende ni stress dibuatnya lagi ditegah lagi buat da ckp tak boleh dijawabnya “alahh sikit je rasa” pastu dibuat berulang kali bg sampai 2,3 suap..baby da 11 bulan tp saya jaga apa yg dia makan sbb nt dia tak nak makanan makanan dia saya jugak tg strss..kdg2 sampai geram sgt trus saya masam muka takpon angkat anak trus bawak masuk bilik.kadang rasa mcm biadap tapi haih la susah la

Cuba elak keluar dgn mil sis. Sy pun ngelak jumpa sedara bt masa skrg