EMERGENCY CZER

Assalam. Siapa kat sini ada pengalaman bersalin czer dan luka kena buka balik sebab infection. Apa makanan korang makan masa pantang dan berapa lama korang pantang?. Saya bersalin 28jun haritu, 3hari duduk ward, sehari balik kena warded semula sebab demam ada infection kat jahitan. Last2 dr buka semua jahitan dan sekrang cuci hari2 kat kk sampai tumbuh daging sndiri. Anyone ada sama kes mcm saya, please share pengalaman. Mental down ni😖

1 Balas

Up

4y ago

In shaa Allah nanti ade. Macam sy bersalin normal tapi sy banyak gerak, jahitan macam terbukak. Sy sapu solcoseryl gel setiap kali cuci bawah smpai la jahitan dah elok. Kalau czer takut nak suggest ape2. Harapnya cepat elok la ye.