Czer infection.

Sya bersalin czer 25 mac.. hari ke 6 tiba2 luka czer keluar darah campur air dengan nanah. Dr ckp infection dan on antibiotics. Selang 3 hari ke hospital untuk cuci luka.. siapa ada pengalaman macam saya, lama tak nak sembuh?

2 Balas

atas penjagaan rapi gak sis, sy pun kena infection tahun lepas, sebulan lebih jugak nk sembuh padahal anak dh 4 bulan time tu .. jgn angkat berat melainkan baby, lepas mndi keringkan betul² tmpt czer tu jgn ada air lgsg, atau jgn kasi kawasan tu lembap .. bru pkai baju .. n utk makanan, sy xmakan byk, sbb klau mkn byk, perut penuh kan, lagi sakit terasa tegang je tmpt tu ..

4w ago

Sis ada jumpa dr tak untuk check up? Luka czer sy skrng tu dr letak ubat dan balut dgn kain

anak ke 3 dulu saya czer, keluar air cam air terjun dr luka czer.. saya x gi spital sbb takut kena tampal balik.. saya baring, guna kipas tangan kt luka tu sampai kering.. kerap letak ubat.. pastikan betul² kering baru boleh bgn bergerak.. tobat!! xnak byk bergerak lagi.. alhamdulillah xde infection.. kalu x, mmg kena tadah ke spital

4w ago

Sama la, keluar air banyak.. luka sya tu dr ada buka sikit untuk cuci. Perit pedih kena cuci tanpa bius/ubat tahan sakit hanya Tuhan yg tahu sis 🥲