konfius pengiraan week KK..

Assalam semua..sy nk tnya, knp berbeza ye pengiraan week KK dgn klnk swasta? Sy pg scan hri tu Dr ckp dh nk msuk 9w sma dgn apps yg sy guna nie...tp hri nie nk pg buat buku, nurse kk ckp sy bru 5w++ tnpa scan dya just guna cyle manual mcm tu je...sy plik...sbb klu 5w msti xkn nmpak lg kan? Tp sy pg scan swasta dh dua kli dh nmpak bby + heartbeat bby...n nurse bt appointment dtg buat buku 8/1 sbbkan dya ckp kandungan sy bru lg 5w++...sy konfius yg mne stu betul? klu ikut apps n klnk. Swasta yg sy pg sma btul je 9w++...tp hri nie pg kk nurse bgthu bru 5w++ tnpa buat scan?

konfius pengiraan week KK..
26 Balas

Saya pon scan swasta dulu doktor swasta cakap due 02/01/2020 tapi pergi KK due dia bagi 28/12/2019 pastu masa pergi nak bukak buku pink terlupa bawak result scan dr Swasta.Jd lps doktor KK scan dia bgi due cmtu tpi tk pasti.ttbe dia kata ikut due Dr.Swasta bagi lah..jd rse nye memang Swasta mungkin lebih tepat.

4y ago

Sy dh dua kli scam swasta...first msa thu pregnant trus pg swasta scan dh nk msuk 6w...kli ke dua scan dh msuk 9w++..pastu smlm pg kk bleh plk dya ckp bru 5w++ without scan..sy plk jd konfius..tu nurse xbg bt buku lg..dya bg appointment 8/1 bru buat buku...sy rse scan lg accurate kn...