Hai2 smua boleh ke sy btnya nomel ke klu due kita scan x sama dgn hari period kita.

Slm mom smua di sini ada tak sama mcm sy 27week kpla bby kt atas mmg nomel ka klu mcm tu..sbb sy pg kk dia ckp kena scan balik nk tau kdudukan bby..sy xlarat dh nk pg scan hari tu kk ckp bby besar sy pg scan ok jah..kali ni kk ckp bby duduk x betul pula..sy jd risaw la..boleh ka sy taw nomel ke klu kpla bby kt atas 27weeks

5 Balas

Kepala baby kt atas tu songsang. Kalau songsang kita tak boleh bersalin normal, kena czer. Tp sis baru 27 week, baby masih boleh berpusing2. Bila dah 36 week nanti baru boleh confirmkan kedudukan baby mcm mana sebab time tu baby dah sempit susah nk gerak. Tp still boleh buat teknik ecv iaitu pusingkan baby cuma tak semua berjaya

8mo ago

Hehe takpa jgn risau sis. Banyakkan usap perut pujuk baby biar kepala dia pusing ke bawah sampai bersalin nanti 🫰🏻

Saya pun xsama...lari 2 minggu. Ikut yg scan ja la. Baby dia pusing pusing... kalau dekat dekat delivery masih atas itu risau la... petua supaya baby kepala p bawah, bykkn sujud

8mo ago

alhamdulillah trma ksh insyaallah sy cuba ikot..harap2 bby bpusing la sy jd isaw la skrg..

Normal sis..xpe ada masa lagi..dya nk main² dulu tu hehehe

8mo ago

0oo ya ka lega skit sy tkot la dgr misi kk ckp mcm tu..klu boleh mntk2 normal bsalin..trma ksh ye dik...

nomel tu apa? Normal ke? 😅 adoi sis typing pun la

8mo ago

sori normal...tu la kepala pun jd biul dh isaw sgt kot😔😊

Normal

8mo ago

0oo tq dik..lega skit insyaallah harap2 dia bpusing balikkn..