buat buku pink

Hai mumyyy semua..nak tnya..sy dh 9w tp xpg buat buku lg..boleh ke terus pg kk utk bt buku? Tgh fkir mcm mne nk ckp klu pg kk nnti...?..anak first...just pg kk ckp nk bt buku ke mcm mne? Sbb dh pg scan klnk swasta dua kli..so dh bleh pg bt buku. Kan? Tq in advance smua??

12 Balas

Pegi ja kk ckp nak buka buku pink... Utk mngelakkan datang berulang kali prepare ja copy ic suami isteri, copy sijil nikah, gmbar suami isteri dan bwa sekali scan yg penah buat d swasta tu.. Incase kalau kk minta jd senang terus buka buku time tu juga xperlu datang berulang kali.. Bawa husband skali sbb some kk ada buat saringan hiv juga utk suami dan isteri skli. Semoga dpt mbantu. 😊

Sy buka buku pink 5week..pegi je kaunter cakap nk buka buku pink..terus dia bg 2 buku suruh isi then nanti bg je ke kaunter dia nk key in detail then terus dia bg number pegi bilik2 utk checkup..x da plak dia mintak surat2 bagai..mayb lain kk lain cara..

4y ago

Haah..nurse pun ok je x da pun ckp x bleh buka buku..diorg siap ckp lg awal lg sng nk check incase pape kan..bleh pantau dr early pregnancy..

Sy buka buku pink 10 weeks. Sy tanya di kaunter pendaftaran camne prosesnya. Lain kk lain SOP dia. Good luck!

Sy pegi hari jumaat masa 11+ week..dia suh dtg isnin utk buat buku..1st day tu g dpt tarikh temujanji

Call dulu pun takpe.. Nnt tnya siap2 ape kena bawak nk buka buku nnt 😉

Just pg kk ckp nk bukak buku pink n da 2 kali buat test upt n positive..thats all

4y ago

Welcome

Gi kk kne amek tarikh appoinment. Nt dia suh bwk ic suami isteri & srt nikah

Dh bleh dh tu..bw fotostat ic suami isteri n sijil kawin terus..nnt kk minta

Bwk sijil nikah,ic,bil letrik/air.then ckp nk buka buku pink

G kk ckp kat nurse nk buka buku bw hsbn g sekli seng kit