konfius pengiraan week KK..

Assalam semua..sy nk tnya, knp berbeza ye pengiraan week KK dgn klnk swasta? Sy pg scan hri tu Dr ckp dh nk msuk 9w sma dgn apps yg sy guna nie...tp hri nie nk pg buat buku, nurse kk ckp sy bru 5w++ tnpa scan dya just guna cyle manual mcm tu je...sy plik...sbb klu 5w msti xkn nmpak lg kan? Tp sy pg scan swasta dh dua kli dh nmpak bby + heartbeat bby...n nurse bt appointment dtg buat buku 8/1 sbbkan dya ckp kandungan sy bru lg 5w++...sy konfius yg mne stu betul? klu ikut apps n klnk. Swasta yg sy pg sma btul je 9w++...tp hri nie pg kk nurse bgthu bru 5w++ tnpa buat scan?

konfius pengiraan week KK..
26 Balas

normal tu, awal² mmg akan bertukar date. Nanti doctor kk scan baru decide redd. sy awal² dulu 5x tukar usia kandungan. baby masuk 3 bulan baru doc decide tarikh mana yg plg betul. itupun still namanya 'estimate' kan. takde tarikh tepat, semuanya hanya jangkaan.