nak tanya..

assalam ibu2. ada tak yg mcm sy bila tahu pregnant trauma dgn baby dlm kandungan disebabkn ad sejarah gugur 3 kali. 2 kali fully miscariagge, kali ketiga dnc. kalau boleh tiap minggu nk pergi scan nk tahu perkembangan baby tp takut melebih2 pulak bila terlalu risau. ibu2 tolong doakn sy dan baby ye semoga baik2 saja. alhamdulillah, pergi scan masa 6week dah dgr jantung baby🤲

nak tanya..
29 Balas

Saya first pregnancy gugur . Mmg sedih kan ? Tapi alhamdulillah suami bagi semangat . Saya pantang macam orang bersalin+rehatkan badan 3bulan , alhamdulillah pregnant semula Allah bagi rezeki lagi . Suami saya mmg takbagi saya kerja , alahan mmg sangat2 teruk . Suami sangat menjaga saya , saya bedrest dan kurangkan buat kerja berat . Alhamdulillah sekarang dah 37w . Menghitung hari . Allah itu sebaik2 perancang , Allah Maha Besar . Sis kena jga dalaman dan rest banyak2 tau . Biarkan orang kata sis manja atau apa2 confirm punya akan ada mulut luar yg jahat camtu , sis abaikan . Kalau ada apa2 bleeding , cepat2 ke swasta checkup kalau ada rezeki lebih ya . Nanti depa bagi ubat penguat rahim selalunya .