Risau baby dalam kandungan

Ada tak mommy2 dekat sini sama mcm saya, yang rasa macam tiap minggu nk pergi scan baby sbb risau baby ni okay ke tak, jantung dia okay ke tak, tumbesaran dia semua, saya kalau boleh tiap minggu nk pergi scan, tp itula tak bagus untuk baby #firstbaby #15weeks

5 Balas

ye sis. sy salah satunya. sebab sy pernah ad sejarah gugur 3x. bila pregnant kali ke empat ni rasa bimbang tu selalu ada. sy selalu je pergi scan swasta. asal rasa xsenang duduk je, nk tahu apa baby buat kt dalam je ajak husb pergi scan. alhamdulillah bila scan lega sikit. sampaikn doc ckp baby kt dlm best je baby duduk kt dalam xduduk diam bila scan, ibu kt luar ni bukan main risaukn dia🤣skrg baru slowly kurang scan sebab kalau terlampau risau sgt ni takut jugak. jd kena sntiasa positif je. doa yg baik2. mtk yg baik2. selalu usap2 perut bercakap dgn baby. selalu mtk semoga dipermudahkn urusan sampai bersalin. dan lg 1, kalau scan ni xpe je kerap. sebab scan ni xde membahayakn baby. sis boleh rujuk dlm fb ada doctor2 yg bgitahu scan kerap ni xmembahayakn pun. mgkin org2 je cakap bahaya sebab tknak kita terlampau fikir yg xbaik kan.

1y ago

Aamiin moga baik2 ja untuk kita dan dipermudahkan urusan sama jugak dgn ibu2 yang lain 🤲🏻

Ye.. sama le.. tp kita doa yg terbaik... 😊 InshaAllah

of couse risau sebb ape ii bolh jdi ..

sama la. overthinking. doa je yg baik2.

kan..sama la...