Cara nak tahu baby okay dan masih ada heartbeat

Ada cara tak nk tahu baby okay dlm perut without scan? Ada tertengok org share baby dia tiba2 xde heartbeat tanpa ada tanda bila pergi scan. Risau pulak. Saya 16w. Nk tunggu ada pergerakan baby masih awal lagi.

3 Balas

mgkn blh guna doppler kot sis cuma nk guna doppler pun kena tahu cara guna yg betul. ada org kata kalau tak pandai guna kita bkn detect jantung baby tp detect bunyi jantung kita. sy tak pernah ada pengalaman guna doppler. baca pengalaman org je. cuma so far alhamdulillah sy dah start rs baby sy buat gerakan halus walau org kata 16w lebih ni susah nk rs gerakan baby. alhamdulillah setakat ni sy dah start rs sikit² baby bergerak walau kejap²

pegi je scan kat swasta. mcm sy review kk 1st mth ada jumpa doc, pastu dia bg next appt masa 20wks & nak smpi masa tu ada lbh krg 2 bulan la kot xjumpa doc, cuma jumpa nurse je. jd solusi sy nak taw pkembangan bby sy ckp dgn hasben nak p swasta tgk bby. kiranya tiap bulan sy akn nampak pkembangan bby la 🥰

10mo ago

haa tula masa last jumpa nurse dia ada cek guna doppler gk tp xdgr heartbeat tu. katanya kalo scan ni dah bole dgr dah. esoknya 16wks hasben bw g swasta scan skali dgn dia pn masuk tgk hehe. 20wks ada lg 2mgu nak jumpa doc utk scan 😊

pergi ja scan , sy buat nt scan dkt swasta masa 13 weeks lepastu 17 weeks p scan tgk2 dh bole tau gender 🤣🤣🤣 20 weeks baru p KK utk temujanji