Berat naik lagi

Arini g check up berat naik lg 3kg dlm 3mggu. ibu2 boleh share tak cm na nak kawal berat. ????. Drah pon jd tggi tetiba. so kna pg KD selang sehari. Doakan sy mudah urusan selalu ya sampai selamat bersalin.

9 Balas

Kawal pengambilan gula. Gula penyumbang besar untuk weight gain. Banyakkan makan sayur, and kalau nak benda manis try replace dengan buah buahan atau jus (blended) buah.

Adui sy pn risau ni tca 29hb ni tkot brat naik lg 😖 bru ni naik 3kg doc da bsing

5y ago

Tq dear..

Sy turun 200gram..🤣

5y ago

😂😂😂

kena diet

amin...

Sy sejaj disahkn ad gdm mmg diet control smpai berat pun turun..tp nurse ckp normal kalau trun sikit sbb tgh diet mkn kan..cuba kurangkan mknan y berminyak bergoreng semua tuh..bnyakkan mnum air masak sis..syuran hijau kena bnyak..

Kawal nasi dan air manis.

makan kerap tp dlm kuantiti sedikit

5y ago

Tak lama lg baby dah nak klr. Tp skrg tido mlm2 ku dah tak lena. Baby dah masuk laluan. Kali ni bersalin normal, 1st czer. Perasaan bercpr aduk. Sakit kah, boleh kah, mudahkah. 😭😭😭

Sy pon berat naik 2kilo lebih setiap kali check up

5y ago

hahaha. sma la kita