BP

Boleh tak ibu2 share bacaan BP. 106/62 tu kira normal ke tidak ye. Sbb haritu berat naik mendadak 3kg sebulan masa masuk 4 bln. Terus kena check bp selang sehari untuk 4x

2 Balas

Sy baru discharge hospital.. Bp tinggi sampai 187...kena warded n doctor ckp nak ceaser... 2 hari duduk dlm labor room masuk labetalol iv, continue labetalol tab utk turunkan BP Alhamdulillah back to normal x jadi ceaser.. BP tinggi sgt bahaya, dianogsis sebagai Pre-eclampsia...blh menyebabkan sawan pada ibu.. Utk ibu2 kat luar sana, jga lah diet pemakanan, kurangkan garam.. Byk kan makan sayur & buah2 buah..

Bacaan bp rendah sis.. Yg bwh tu, 80 keatas ok. Jaga diri.