Kencing kotor

Apa punca & cara nak kurangkan kencing kotor ye? Bukan kencing kotor yg sakit tu.

26 Balas

Saya pon kena jgk masa awl pregnant.. Sampai warded.. Minum air kosong mmg bnyk tp sebabkan alahan muntah2 yg teruk air still x cukup dlm badan even minum air kosong bnyk... Bila warded doktor bg ubat tahan muntah n masuk air.. Alhamdulillah air kencing dah x kotor. Pengalaman pertama mse first time mngandung ni😚

3y ago

Saya pun mcm awak kena ward tambah air n ubat tahan muntah tapi sekarang dah 14 week kencing kotor lagi . Asyik muntah2 ja. Saya pun dah tak tahu nk buat macam mna 😥

sy dulu kena jugaj kencing kotor smpi warded, cara nak elok kena banyak minum air putih, n biar kencing kerap...kt ward pun mcm tu nurse suruh minum air masak byk, smpi air kencing jadi putih jernih baru bleh keluar ward.

Minum air byk, kencing byk dan bahagian kemaluan xleh biarkan terlalu kerap basah. Ada 1 ubat utk cuci air kencing..sy penah guna n beli tp x ingt nama. Pek dia cm pek eno cmtu. Leh tny farmasi r doc.

Banyakkan minum air masak atau barli suam. Saya seminggu je kencing kotor, then lepas seminggu check balik. Da takde. Alhamdulillah. Tapi saya tak minum barli, tak suka. Just banyakkan minum air suam.

4y ago

Sis sakit perut x msa kena kncing kotor tu

saya masa kat ward.. nurse pesan mnun air kosong berselang seli dgn air jus buah.. paling sng jus buah peel fresh marigold tu... dan saya try buat gtu.. alhamdulillah result air kcing trus okay....

4y ago

air buah tu bukan ke manis puan?

Minum byk air & jg kebersihan private part.. pastikan sentiasa kering selepas g toilet.. basuh private part dgn air lalu drp depan ke belakang.. kerapkan tukar panti liner..

Sy dh 4 kali checkup mst kencing kotor..puncanya kurg minum air..sy mngaku sy kurg mnum air kosong😊doktor sarankan mnum 3 or 4 liter air kosong..

Saya kena masa 5minggu mengandung,banyak minum air kosong...sekurang2nye 3liter...lepas buang air kecil basuh bersih2 n lap bg kering sebelum pakai seluar...

Alhmdulillah sepanjang pregnant xpernah kene...air mmg kne ckup 3-4l tiap Hari..bnyak kn mkn buah / jus buah.. inshaallah okey..

minum air suam banyak2. mineral yg botol besa tu 4 botol skali sy minum wktu preg time kna kencing koto