Kencing kotor

Siapa ada pengalaman kencing kotor? Macam mana nak hilangkan kencing kotor? Next doc buat apa ye kalau ibu hamil ada kencing kotor?#seriusnanya #ingintahu #bantusharing

7 Balas

awk kencing kotor atau ada ketone dlm urine? selalunya kalau ada ketone dlm urine nurse akan ckp kencing kotor. kalau ketone +ve maksudnya awak dehydrated/kurang air. kalau ada ketone, cuma minum air byk². minum je byk² sampai urine awk warna putih. InsyaAllah esoknya ketone negative.

2y ago

haah ketone 3+. betul awk, doc suruh je minum air byk² sbb sy kurang air katanya.

sy mggu lps detect urine infection n terus dr bg ubat lawasakn kencing n antibiotik. tp kn banyakkan minum air masak. air barli kosong pun blh.

sy mnum beras bali tu..rebus dulu..tk smpai 24jm, kncing lawas,putih lg beseh..tp sy mnum suam2 dlm 1jug jgak sy hbiskan..

Hari tu ada juga kena kencing kotor. Dr bagi antibiotik. Dr galakkan juga minum air kelapa

bnyk kn minum air, kerap kn kencing, doctor akan bgi ubat antibiotik kne habis kn

tp sy baru 12week. dah boleh minum ke air kelapa?

boleh minum air kelapa.