curang

Apa pandangan korang bila suami kerap kali kantoi curang.. apa yg korang akan buat.. sy seorng ibu.. anak 2, dan suri rumah sepenuh masa. Nak berkerja pun suami tak beri izin, tapi dia sering kali ade skandal kat luar.

10 Balas

Build up ur career..cari kerja.. Bergaduh pn bergaduh la.. This type of stupid husband dont deserved u la.. Knpa nk stopkan u from kerja? Takut kantoi lebih?i xnk cerita panjang..just i nk pesan.. Sediakan payung before hujan petir dan jgn smpi jatuh tergolek kena bot pecah baru sibuk nak cari tempat berpegang..

5y ago

Tq for advices sis

Kerap kali kantoi curang maksudnya dah berapa kali? Sis, you should know that you're worth it. Kalau species mcm ni, diorang takkan berubah. Tak bagi kerja, tapi dia boleh pula "makan luar". Kalau saya, saya lebih hargai nilai diri saya, dan saya akan tinggalkan lelaki tak guna mcm ni.

5y ago

Baru je berbaik.. sebelum raya puasa hari tu.. raya haji ni dia ade skandal lagi alasannye bosan

Perlu berbincang dan luah apa yg mummy rasa. Kita ni prmpuan mmg perlukan perhatian suami. Nak kena caring jer. Bincanglah. Walaupun pada mulanya akan mencetus pergaduhan. Tapi percayalah. Lama kelamaan dia akan sedar. Apa2 pun mummy kena kuat. Kuat untuk anak2.

5y ago

Tak tau nk bincang mcm mana lagi

Kalo sy, suruh jer laki tu nikah dgn skandal dia, biar dia rsa tgjwb bkn sedap enjoy je.. Dh nikah bru tau wangi busuk cmna.. Kalo blh awk kna ada pndpatan sdiri lps tu x pyh tlg laki apa2 dlm bntuk duit.. Awk fokus diri sdiri n ank2 jer..

Sya pn dh brkali2 lalui hal ni.. sekali dua tu boleh la tegur,klau dh tgur mmg begaduh la jwbnyer 😌 sya tgh mgndung 8 bulan ..suami asyik sibuk dgn hal sndiri mcm org BUJANG. Sya kuat utk baby je :) Berumah tanpa tangga

5y ago

Kesian ..sis sabar ye .. dia byk2 utk suami ..supaya berubah ..

Rase nye mmg sakit hati .. harap sis kuat .. kalo tak boleh berbincang minta kaunseling pada yg pakar (pejabat agama) .... better sis cari kerja supaya nanty sis boleh bersedia kalo suami tinggalkan sis..

5y ago

InsyaAllah sy cuba sis

I won't accept. U have to Cari kerja if not he has no reason to stop scandal because u depend on him

5y ago

He refuse to give me go to work. Sanggup bergadoh dan mempersoalkan bab agama bila i sebut pasal kerja

The best way is both of you need to discuss and have a proper talk.

Moga terus kuat utk baby. Moga dipermudahkan urusan sis. Aamiin

sabar ya sis... semoga sis kuat hadapi dugaan orang ketiga...